Митровица: Јаче мере безбедности на улицама

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Председник Србије Александар Вучић стиже данас на Косово и Метохију у једном од најосетљивијих тренутака за Србе у покрајини, али и Србију, после убиства Оливера Ивановића. 
kosovska mitrovica
Фото: Tanjug (video)

У Косовској Митровици су од јутрос приметне јаче мере безбедности, на улицама у центру града уочљиво је веће присуство припадника КПС-а, као и полицајаца у цивилу.

У граду је све мирно и без приметних тензија. 

Заменик команданта Косовске полиције Бесим Хоти рекао је јуче да ће поводом Вучићевог доласка бити предузете одређене мере, али ништа изван, како је рекао, „уобичајеног протокола за посете страних државника“.

Председник Србије прво ће данас посетити задужбину Немањића, манастир Бањску.

Изузетно је важно што ће обићи ову задужбину краља Милутина, овде је много тога урађено, обновљен манастирски конак, стари је реконструисан, црква поново поприма обличје какво је имала некада. У самом насељеном месту изграђене су нове зграде, ново бањско лечилиште... Мислим да је ово добро место за почетак, рекао је директор Канцеларије за Ким Марко Ђурић.  

Након тога посетиће Косовску Митровицу, где ће прво положити венац на место где је пре пет дана убијен лидер ГИ СДП Оливер Ивановић, а после ће се састати са политичким лидерима Срба на Косову.

Биће то дугачак, отворен, искрен разговор о томе шта и како даље, како да појачамо наше заједништво и борбу, указао је Ђурић. 

Како се очекује, председник Србије ће разговарати с грађанима Митровице и обратиће се медијима.

Из Митровице, Вучић одлази у манастир Грачаницу, а потом и у Лапље село, где ће разговарати са грађанима из целог Косова. 

Посета председника Србије Космету један је од пресудних тренутака за наш народ и шаље поруку јединства и снаге читаве Србије, каже Ђурић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести