Могерини: Дијалог јутро пошто Приштина укине таксе, закључаћемо се

БРИСЕЛ: Док се не укину таксе нема услова за успешан наставак дијалога, поручује шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини.
Federika Mogerini Foto: Tanjug/video
Фото: Федерика Могерини Фото: Танјуг/видео

Могерини прецизира да је спрема да организује наставак дијалога Београда и Приштине на највишем нивоу ”одмах следеће јутро” пошто се стекну условит за то.Она је у Бриселу, на прес конференцији по завршетку састанка министара Европске уније, нагласила да је основни услов за наставак дијалога повлачење тарифа Приштине на робу из Србије. 

”Док се то не деси, не видим да постоје услови за успешну рунду дијалога”, поручила је Могерини. Висока представница ЕУ Федерика Могерини каже да чека ”праве услове” за наставак дијалога и оцењује да тренутно не види ”кораке у том првацу”. 

”Чим буде услова спремна сам, не само да сазовем нову рунду дијалога на највишем политичком нивоу за прво следеће јутро, већ и да нас ”закључам” на колико год је то потребно, на једну недељу, месец дана или три месеца”, изјавила је Могерини. 

Федерика Могерини каже даочекује да Београд и Приштина могу да искористе позитивну атмосферу, ако до ње дођу, како би постигли свеобухватни споразум о пуној нормализацији односа. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести