Могеринијева остаје једини посредник у дијалогу

БЕОГРАД: Федерика Могерини остаје једини посредник у дијалогу Београда и Приштине, изјавила је портпаролка шефице европске дипломатије Маја Коцијачич.
Maja Kocijančić  foto: Tanjug video
Фото: Tanjug

Коцијанчичева је то рекла за сутрашње "Новости" поводом најава да би у цео процес могле да се активно укључе Немачка и посебно Француска.

Она каже да се поздравља сваки ангажман у подршци дијалогу који олакшава ЕУ, укључујући и могући нови састанак и наглашава да Могерини обавља своју мисију.

"Наши контакти се настављају. На пример, висока представница ће учествовати на састанку лидера у оквиру процеса Брдо-Бриони у Тирани 8. и 9. маја. Она је спремна да поново сазове дијалог. Такође је јасно да косовска влада треба да укине тарифе како би омогућила брзо обнављање дијалога", казала је Коцијанчичева.

Осврнувши се на одржани самит у Берлину, Коцијанчичева истиче да је овај скуп пружио прилику за неформалну размену мишљења која је била отворена и искрена.

"Састанак је такође дао важан сигнал за ангажман двеју држава чланица, Немачке и Француске, заједно са другма, да и даље, и са више посвећености, подржавају дијалог између Београда и Приштине", навела је она.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести