Момировић: Никада не бих одбио Вучића

БЕОГРАД: Кандидат за министра грађевинарства Томислав Момировић изјавио је да му је велика част што га је председник Србије Александар Вучић препознао као некога ко може да допринесе резултатима и да га никада не би одбио, пре свега јер га цени и сматра историјском личношћу.
m
Фото: Tanjug/Dragan Kujundžić

Надам се да ће моји потомци једног дана рећи мој отац је стајао уз овог човека у тренуцима који су били најтежи у Европи у том тренутку, најтежи економски и здравствено у последњих 70 година, рекао је Момировић за телевизију Прва.

Он је апеловао на људе да се придржавају мера, наводећи да сада није тренутак да се тестира здравље и да можемо да се економски вратимо уназад.

Ми смо једина земља која је економски успела да се одбрани од овог удара. То не ожемо без грађана, ако они нису одговорни.

Овај удар има ефекте светског рата. Грађани морају да учине тај напор да се придржавају мера и да пробамо да задржимо оно што смо постигли, рекао је Момировић.

Како је рекао, веома је узбуђен због новог именовања и додао да жели да се потруди да остави нешто иза себе у тиму Александра Вучића и Ане Брнабић.

Додао је и да је прво што ће урадити након избора владе да искомуницира са сарадницима и што пре почне да ради, као и да се нада да ће од досадашње министарке грађевинарства Зоране Михајловић добити подршку.

Нема изговора да се нешто не ради јер је пројекат лош, не сме да се касни. Намеравам да пренесем приступ да резултати морају да се истрварују, рекао је он.

Момировић је казао и да не намерава да се повуче с Твитера, али да ће своје ставове усклађивати с политиком државе јер је, како је рекао, системски човек.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести