Моран: Сведочићу о проживљеној реалности Срба на Косову

КОСОВСКА МИТРОВИЦА:  Француски сенатор Себастијан Моран изјавио је данас у Северној Митровици да ће у Француској реално сведочити о животу Срба на Косову.
Francuski senator Sebastijan Moran Foto :Youtube/printscreen
Фото: Француски сенатор Себастијан Моран Foto :Youtube/printscreen

Моран је био у делегацији француских парламентараца која је разговарала са потпредседником Српске листе Игором Симићем и чланом председништва ове странке, Славком Симићем о ситуацији и проблемима српске заједнице на Косову.

“Ја сам овде да сведочим о реалности живота Срба у њиховим градовима и сведочићу у француском Сенату у финансијској комисији, такође у групи „Пријатељство балканских земаља“ да бих покушао да покажем да је могуће да српски народ поново пронађе нормалан живот на овим просторима”, рекао је Моран.

Он је захвалио представницима Српске листе након сусрета истакавши да је разговор био неопходан јер се, како је казао, не бави политиком ван реалности и да ће сведочити о проживљеној реалности Срба на Косову.

“Поносни смо јер смо могли да угостимо наше пријатеље из Француске а са друге стране да се они на терену увере како живе Срби данас на КиМ. Како је могуће да у 2020. години Срби не могу да посете своје светиње, како је могуће да се Србима забрањује да посете своје домове на КиМ и како је могуће да 250.000 Срба, 20 година након сукоба, не могу да се врате у своје домове”, изјавио је Игор Симић, пренео је портал Косово онлајн.

Симић је додао да је представницима Српске листе била част да на Божић дочекају француске парламентарце и хуманитарне раднике који се труде да промене слику која је устаљена када је у питању ситуација на Косову и да свету представе истину са каквим се проблемима суочавају Срби на Косову.

“Потребно је да истина дође до људи који желе да је чују, а у томе ће нам помоћи људи широког срца и искреног односа према односу Срба и Албанаца какви су представници француске делегације са којима смо данас разговарали", додао је Симић.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести