Мостар: Српска листа освојила мандат

МОСТАР: На локалним изборима у Мостару, према првим прелиминарним резултатима, Коалиција заједничке српске листе "Остајте овђе - Заједно за наш Мостар" имаће свог представника у Градском већу, преноси РТРС.
most mostar, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Централна изборна комисија БиХ саопштила је да је на локалним изборима у Мостару, према првим резултатима, највише гласова у Градској изборној јединици освојио ХДЗ БиХ и то 6.310, друга је Коалиција за Мостар са 3.820, док је Коалиција заједничке српске листе "Остајте овђе - Заједно за наш Мостар" на петом месту са 522 гласа.

У Мостару су јуче, после 12 година, одржани локални избори за Градско веће.

Вујадиновић:Српски народ се вратио у институције Мостара

БАЊАЛУКА: Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне Скупштине Републике Српске Милимир Вујадиновић честитао је данас листи "Остајте овђе - заједно за наш Мостар" на резултатима на локалним изборима у Мостару, а српском народу "политички повратак" у институције те општине.

Он је у саопштењу навео да је први пут од 1990. године српски народ у локалном парламенту добио аутентичне политичке представнике, чиме је остварени изборни успех већи и додао да се по ко зна који пут показало да је јединство народа једини могући пут за постизање резултата.

Вујадиновић је истакао да су држава Србија и председник Александар Вучић годинама несебично помагали српској заједници у Мостару и да ће као и до сада стајти уз њу.

"Држава Србија, њен председник Александар Вучић и њена Влада су несебично и годинама стајали уз српску заједницу у Мостару, помажући одрживи повратак и опстанак Срба у долини Неретве. Та помоћ је доприносила и развоју целокупног Мостара и свих других заједница које живе у том граду", рекао је Вујадиновић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести