МУП: Испред РТС били полиција и обезбеђење председника

БЕОГРАД: Министарство унутрашњих послова одбацило је данашње тврдње Удружења "1 од 5 милиона" да су у уторак увече, испред РТС, у време док је председник Србије Александар Вучић гостовао на тој телевизији, у кордонима биле и особе без легитимација, а које су се, како тврде, "представљале као полицајци".
rts obezbedjenje, tanjug
Фото: Tanjug/T.Radovanović, arhiva

"У уторак увече испред РТС-а били су присутни полицијски службеници због непријављеног и незаконитог скупа, који је претио да изазове нарушавање јавног реда и мира у већем обиму. Поред припадника МУП, били су присутни, у мањем броју, и припадници Војне полиције, који су били у непосредном обезбеђењу председника Републике Србије", саопштио је МУП Србије.

Из МУП позивају све политичаре да се "уздрже од напада на полицијске службенике" који су, како истичу, у уторак увече, "на миран и професионалан начин обављали свој посао".

У саопштењу МУП апелује на политичаре да "убудуће поштују закон и окупљања пријављују, у складу са законом, надлежним органима".

Студенти Удружења ''1 од 5 милиона'' упитали су данас на конференцији за медије одржаној испред зграде РТС, ко су људи који су у уторак увече у улицама Абердаревој и Таковској стајали у кордонима и представљали се као полиција, а нису имали легитимације.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести