МУП: Породица Вучић није повезана са случајем Јовањица

БЕОГРАД: Слободан Миленковић, начелника Четвртог одељења ПУ за град Београд, који је лично водио истрагу у случају Јовањица и поднео кривичну пријаву против Предрага Колувије, поручио је да ни у једном сегменту није пронађена било каква веза породице Вучић са овим случајем.
policija, tanjug mup
Фото: Танјуг/МУП, илустрација

Миленковић је истовремено апеловао на све да не врше притисак путем медија на полицијске службенике МУП.

Полицијски службеници, поручио је, раде професионално и законито у интересу заштите права и слобода грађана Србије.

У изјави Миленковића, коју је МУП доставио медијима, такође се апелује на појединце да престану са пласирањем разноразних неистина зарад стицања којекаквих користи и поена, а којима наносе штету угледу МУП-а.

Указући на најновији талас измишљотима и бесмислица које се константно појављују у јавности и због бројних нетачних и неистинитих информација, Миленковић је поручио да је у акцији хапшења у случају Јовањица учествовало 50 полицијских службеника Четвртог одељења УКП, односно Одељења за борбу против дроге.

"Од самог почетка комплетно поступање полицијских службеника је било законито уз обавештавање надлежног тужилаштва, у овом случају Специјалног тужилаштва. Морам да напоменем да од почетка истраге, па до данас, апсолутно никаквих притисака нисмо имали од било кога из Министарства унутрашњих послова", навео је Миленковић.

Како каже, жели да упозна јавност да је комплетна истрага спроведена адекватно и законито.

"Ни у једном сегменту ове обраде није пронађена било каква веза породице Вучић са наведеним случајем. То одговорно тврдим као начелник Одељења које је водило истрагу и као неко ко је поднео кривичну пријаву против Предрага Колувије", навео је Миленковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести