Мустафа: ДСК спремна да води владу, дијалог један од циљева

ПРИШТИНА: Председник Демократског саеза Косова Иса Мустафа саопштио је данас да је та странка спремна да прихвати мандат за формирање нове владе која би, поред борбе против пандемије, за циљ имала и окончање дијалога са Београдом.
isa mustafa
Фото: Tanjug (video arhiva)

Мустафа је о томе писмом обавестио Алијансу за будућност Косова, Рамуша Харадинаја, странку која би у новој влади била коалициони партнер.

У писму достављеном приштинском порталу Економија онлајн, Мустава наводи да ће да ће "главна битка нове владе", формиране између ДСК-а, АБК, НИСМА и мањинских странака, бити борба против Ковид-19.

"Верујем да би основни циљ владе био борба против пандемије, закључивање дијалога са Србијом уз обострано признање, опоравак економије након пандемија, јачање владавине закона кроз борбу против криминала и корупције, а поред ових задатака, морамо ојачати партнерство с Европском унијом и Сједињеним Америчким Државама“, наводи се, између осталог, у писму.

Косовски парламент је на иницијативу ДСК изгласао неповерење влади у Приштини на челу са Аљбин Куртијем, после само 50 дана власти.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести