Мустафа: Српска листа није заинтересована за формирање ЗСО

ПРИШТИНА: Косовски премијер Иса Мустафа тврди да представници Српске листе у скупштини Косова нису заинтересовани за оснивање Заједнице српских општина, што је предвиђено Бриселским споразумом. 
isa mustafa EPA VALDRIN XHEMAJ.jpg
Фото: EPA (VALDRIN XHEMAJ)

Мустафа је на данашњој трибини у Приштини, поводом четири године од потписивања првог споразума Београда и Приштине о нормализацији односа, у организацији Групе за правне и политичке студије, рекао да ће ЗСО бити успостављена у складу са косовским Уставом, што се, како наводи, представницима Српске листе не свиђа.

"Ми смо инсистирали да се формирање ЗСО обави на основу споразума и на основу одлуке Уставног суда. Нисам сигуран какко ће ЗСО бити формирана, али знам да мора бити у уставном оквиру. Међутим, нисам приметио заинтересованост Српске листе да настави рад на том питању. Позивани су много пута, али им се можда не свиђа да то буде у складу са Уставом", рекао је Мустафа, пренели су приштински медији.

Говорећи о наставку дијалога Београда и Приштине, Мустафа је рекао да сматра да у тај процес треба да буду укључени представници опозиције и цивилног друштва.

"Не би било разумно да се дијалог настави овим темпом. У овом процесу дијалога треба наћи простор за ангажовање цивилног друштва. Такође, у дијалог треба укључити и представнике опозиције", рекао је Мустафа, пренео је портал Телеграфи.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести