На Кончуљу ухапшени Срби - директори косовских основних школа

БЕОГРАД: На административном прелазу Кончуљ двојица Срба, директори две основне школе, приведена су приликом покушаја да уђу у централну Србију, а тим поводом реаговала је Канцеларија за КИМ, најоштрије осудивши тај поступак као наставак кампање застрашивања српског народа на КиМ и затражила њихово ослобађање.
mitrovica kosovo, tanjug
Фото: TANJUG/ KANCELARIJA ZA KiM

"Јучерашње привођење директора ОШ ''Младен Марковић'' из Витине, Трајана Трајковића и Техничке школе у Врбовцу Бобана Дајића је напад на српски народ у Косовском Поморављу и најфлагрантнији пример правног насиља којем су све чешће изложени угледни Срби", наводи се у саопштењу. 

Канцеларија је, како се наводи, као што то увек чини у оваквим случајевима, приведеним Србима обезбедила адвоката и сву потребну правну подршку.

"Захтевамо да међународне институције на терену интервенишу како би био спречен наставак ове бруталне кампање, а директори српских школа најхитније ослобођени", истиче се у саопштењу. 

Из Канцеларије за КиМ поручују да Србима на Косову и Метохији мора бити гарантовано право на образовање, и Србија ће наставити да, пружањем финансијске помоћи и економским пројектима, чини све како би наши грађани могли да, упркос притисцима Приштине, живе достојанственим и нормалним животом.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести