Седница Скупштине, Дачић: До четвртка ћемо усвојити ребаланс буџета

БЕОГРАД; Председник Народне скупштине Србије Ивица Дачић сазвао је другу седницу другог редовног заседања скупштине, с почетком у 10 часова. Како је изјавиона седници би требало да се усвоји ребаланс буџета, али да он не очекује да ће се то десити пре четвртка увече.
skupstina srbije
Фото: Tanjug (S. Ilić, arhiva)

Биће расправе, у среду је државни празник, не ради се, па се седница наставља у четвртак. Дакле, у четвртак увече ће бити усвојен ребаланс буџета. Буџет је најважнији закон за једну државу, после Устава, рекао је Дачић за ТВ Прва.

Он је додао да је жеља да се истакне важност ребаланса за целу Србију и најавио да ће расправа бити повећана са пет на десет сати, како би, како каже, свако имао право да каже шта мисли.

Очекујем озбиљну расправу, ово је други ребаланс буџета током ове године, због пандемије и последица које је корона вирус оставила на наше друштво. Држава треба да се оспособи, да помогне свима да се премости овај тежак период. Буџет ће проћи са најмањим падом производње и са проценом да направи високи степен раста у наредне две године, рекао је он.

Председник парламента је најавио и да ће скупштина усвојити измене Закона о заштити становништва од заразних болести и да ће та седница бити одржана одмах после изгласавања ребаланса буџета.

Дачић је нагласио да неће дозволити непримерен речник за скупштинском говорницом.

Негујемо културу дијалога, свако има право да каже мишљење, једино ограничење је да се људи не вређају на приватној основи, рекао је Дачић.

Председник скупштине Србије је говорио и о ниским ценама у скупштинском ресторану.

Посланик сам 28 година, ресторан скупштине није у надлежности скупштине, нити посланике неко пита ишта о томе. Свима је лаксе да се усмери пажња ка скупштини. Ови ресторани немају право да зарађују, у управи за заједничке послове одређују цене и цене важе за све државне органе, не само за скупштину. То свако користи, па и новинари, свако треба да преузме одговрност, а не да се пребацује на скупштину, закључио је Дачић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести