Најављена Декларација Општине Зета о поништењу одлуке о признању тзв. Косова

ПОДГОРИЦА: Председништво Демократске народне партије (ДНП) снажно је поздравило и подржало одлуку одборничког клуба „За будућност Зете“ предвођеног Демократским фронтом да на наредној седници Скупштине општине Зета донесе Декларацију о поништењу и неважењу одлуке о признавању тзв. државе Косово на територији зетске општине, саопштено је из ДНП.
s
Фото: Youtube Printscreen

„Упркос чињеници да је преко 85 одсто грађана Црне Горе било против признања тзв. државе Косово и њеног укључивања у међународне организације, јер је то у супротности са Резолуцијом 1244 Савета безбједности УН, владе Здравка Кривокапића и Дритана Абазовића су наставиле континуитет спољне политике Мила Ђукановића и Душка Марковића која је у супротности са националним интересима Црне Горе и већине њених грађана. Зато Председништво ДНП-а у потпуности подржава став одборничког клуба 'За будућност Зете', да Декларацијом о поништењу и неважењу одлуке о признању тзв. Косова искаже неслагање са мањинском политиком владе Дритана Абазовића, али и свих претходних влада које су супротно већинској вољи грађана спроводиле и спроводе издајничку спољну политику усмерену против интереса Црне Горе и најближе нам државе у региону Србије”, саопштили су из ДНП-а.

Председништво ДНП очекује да након изгласавања ове Декларације у Скупштини Зете, и друге општине у Црној Гори у којима већину чине странке некадашње тридесетоавгустовске већине, донесу исту Декларацију и тако започну процес повратка Црне Горе својим историјским, духовним и државотврним извориштима.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести