Наставак о амандманима у понедељак

БЕОГРАД: Скупштина Србије завршила је вечерас рад, а расправу о амандманима на пакет закона из области локалне самоуправе наставиће у понедељак.
1
Фото: Tanjug

Шеф посланика СПС Ђорђе Милићевић је рекао да се усвајањем предлога закона о изменама и допунама Закона о локалној самоуправи чини огроман корак напред ка реализацији постављених циљева, када је реч о том законском предлогу.

“Ово је гарант да ће грађани у локалним самоуправама учествовати у утврђивању приоритета што је за њих веома важно”, рекао је он И додао да закон, такође, прецизније одређује и дефинише јавни транспарентни рад локалног парламента, као и функционисање месних заједница што је веома важно.

Добро је, каже Милићевић, да закон третира месне заједнице као основни вид органзовања грађана на локалном нивоу.

Посланица СПС Даница Буквић је рекла да се доношењем Закона о локалној самоуправи постиже бољи рад општина и градова, као и веће учешће грађана у доношењу политика на локалу.

Она је похвалила министра Ружића јер свакодневно са својим сарадницима обилазни локалне самоуправе јер је то, додала је, најбољи начин да се упозна са проблемима локалне самоуправе, те да се они боље, брже и ефикасније реше.

Посланик СРС Никола Савић сматра да су измене и допуне Закона о локалној самоупорави само “козметичке природе” јер не укључују две кључне ствари - начин избора одборника у локалним самоуправама и финансирање локалних самоуправа.

Током расправе, шеф посланика СНС Александар Мартиновић је рекао да су све пропагандне лажи да вода у Београду није за пиће, напад на полицајца, блокаде путева, изјава Вука Јеремића да Александар Вучић организује нападе на Србе на КиМ артиљеријска припрема за свеопшти напад на државу.

"Они знају да жалосни остаци опозиције не могу да победе Вучића и СНС без помоћи споља, па су се онда удружили и споља и изнутра да падне држава Србија на колена. Нећемо вам то дозволити. 5. октобар у Србији нећете да гледате", рекао је Мартиновић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести