Наставак подршке Покрајинске владе Јеврејској општини

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са председником Јеврејске општине Нови Сад Мирком Штарком.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

На састанку је било речи о наставку подршке Покрајинске владе раду и активностима Јеврејске општине, као и о предстојећој комеморацији поводом 80. годишњице Новосадске рације, 23. јануара.

„Наставићемо и у будућности са активном подршком очувању целокупног  наслеђа јеврејске заједнице у Војводини. Баштинимо заједничку историју и делимо одговорност да очувамо вредности и пренесемо их будућим генерацијама“, рекао је Мировић.

Он је подсетио на то да је на иницијативу Покрајинске владе сачињен свеобухватан списак жртава са територије Срема током Другог светског рата, истакавши да се планира почетак процеса утврђивања списка и за територију Бачке, а потом и Баната, како би коначно био утврђен комплетан списак свих жртава и објављен у дигиталној форми на сајту Архива Војводине.

„То ће представљати својеврсни легат за нове генерације како бисмо сачували сећање на све невине жртве“, навео је Мировић.

Председник Јеврејске општине Нови Сад Мирко Штарк захвалио је Покрајинској влади на континуираној подршци тој заједници, која броји 600 чланова, и која је после београдске највећа у Србији.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести