Не очекујем лаку јесен, ни једноставну зиму по питању КиМ

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић изјавио је данас, говорећи о недавној посети САД-у, да не може да тумачи или говори о значају својих посета, али да је сваки разговор са представницима најмоћније силе света веома значајан, посебно када је то разговор о ствари око којих нисмо саглаасни.
vucic
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

"То за нас нису лаке, једноставне ствари, ту ће бити проблема", рекао је Вучић који је у САД имао низ састанака на тему Косова и Метохије.

"Ми ћемо да се боримо у тешким условима, неће бити лако, видећемо како ће све да изгледа. Свакако да не очекујемо лаке дане, ни лаку јесен, ни једноставну зиму за нас", истакао је председник Србије за ТВ Пинк.

Како је рекао, није први пут да смо у таквој ситуацији, али да ће наставити да се бори за Србију, за српски народ на Косову и Метохији, за националне и државне интересе.

"А, да очекујемо да нам теку мед и млеко, да вам говорим како сам фантастичан посао направио тако што сам променио њихово мишљење...Много смо ми мали да бисмо мењали мишљење великих", подвукао је Вучић.

Он је додао да је однос БДП-а Америке и Србије 515 према 1, односно да, гледамо по економској снази САД "има 515 Србија".

"Пустите да неко ко је довољно рационалан, а верујем да смо довољно рационални и паметни, да без обзира на тај податак, чврсто држимо своје позиције, али добро знамо на који начин да разговарамо са онима који су снажнији од нас", рекао је Вучић.

Додао је да се, нажалост, понекад осећа усамљен, јер сви други перу руке, иако су итекако учествовали у прављењу проблема.

"А, сада се сви праве невешти, отприлике важи - сам сада решавај, како знаш и умеш, и шта год и како год да решис ми ћемо да нападамо, иако сами нисмо били у стању било шта да решимио позитивно и повољно за српски народ", рекао је Вучић.

Вучић: И данас лове Србе који навијају за Ц. Звезду

Александар Вучић оценио је данас, поводом напада на Србе у Хрватској, да је невероватно да у 21.веку не постоји бољи одговор на те догађаје него прича о великосрпској агресији, и оценио да је разумљиво што се највећи део српског народа пре 30 година побунио против таквог режима. 

Вучић је, у изјави телевизији Пинк, казао да је фасциниран потребном хрватских званичника да пет милиона пута понављају флоскуле о великосрпској агресији. 

„Ништа их не разумем, јер када бисмо говорили о међусобним жртвама то је неупоредиво, како из Првог, тако, нарочито из Другог светског рата. Да говоримо сваког дана о геноциду у Јасеновцу, злочину у Глини и другим местима, који су били застрашујући, није корисно. Желимо да гледамо у будућност и боље односе“, поручио је он. 

Председник Србије је казао да су нападали на људе који су у Книну и другим местима гледали Црвену Звезду, подсећајући да су Срби увек навијали за Звезду да би се разликовали тако Хрвата Хајдукових навијача. 

„И дан данас их лове да виде ко сме у Хрватској да навија за Звезду“, рекао је он. 

Истакао је да ће Србија гледати да учини све да помогне свом народу и констатовао да је разумљиво што се највећи део побунио пре 30 година против таквог режима и што је и даље протерани Срби из Хрватске живе у Србији, где су отпочели нови живот.

„Хвала тим људима што су остали у Србији и успели да нас промене на боље, што раде за нас марљиво. Они који су остали у Хрватској надам се да ће им стићи подршка из ЕУ, у шта не верујем“, казао је Вучић. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести