Недељник: Текст о коме Вулин прича нисмо објавили

БЕОГРАД: Магазин Недељник саопштио је вечерас да текст који је данас коментарисао министар одбране Александар Вулин никада није објављен у том листу, нити, како тврде, било где друго.
nedeljnik
Фото: Printscreen

У саопштењу се наводи да је Танјуг данас у 13.39 часова пренео изјаву министра Вулина, у којој је он оценио да "бивши министар одбране и председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац увек искористи прилику да нападне Србију, када у посету треба да стигне руски министар одбране Сергеј Шојгу, а да се уз изјаву наводи да је он то рекао "одговарајуци на ауторски текст Драгана Шутановца у Недељнику у коме критикује сарадњу Србије и Русије".

Недељник додаје да су Вулинов одговор пренели “готово сви српски медији, а вест је процитана и у Националном дневнику Телевизије Пинк” и истиче да тај текст у Недељнику никада није објављен.

Зато се, додаје Недељник, поставља питање: одакле Вулину тај текст и где га је прочитао.

Недељник скреће пажњу на то да је Шутановац на Твитеру демантовао да је такав текст објављен у Недељнику, те да се јавио И главном уреднику овог листа, схвативши, како се наводи "да је неко пресрео њихову комуникацију".

У саопштењу Недељника се даље наводи да је Шутановац прошле недеље, као и неколико пута раније, питао главног уредника Вељка Лалића да ли би објавио његов ауторски текст у рубрици "Отворено", да је послао текст у понедељак, да би му у уторак по подне главни уредник јавио да текст неће бити објављен.

“Текст се тако није нашао ни у штампаном издању, нити на интернет сајту Недељника. Чак није прошао ни лектуру. Остао је у мејловима Драгана Шутановца, Вељка Лалица и одговорног уредника Марка Прелевића, коме је Лалић проследио текст.

Након тога Шутановац је рекао да ће понудити текст другим медијима, објасњавају из Недељника И питају како је министар Вулин знао шта пише у тексту који је, поред Драгана Шутановца, био само на мејлу главног и одговорног уредника.

У саопштењу Недељника изражавају се сумње у то да Вулин користи ресурсе тајних служби "како би пресретао комуникације, у овом случају електронску пошту".

Редакција Недељника обратила се овим поводом новинарским удружењима.

"Званично захтевамо од истражних органа да утврде одакле министру Вулину садржај текста који су имали само Драган Шутановац и уредници Недељника, а који нигде другде - и понављамо, ни у Недељнику - никада није објављен", наводи се у саопштењу Недељника.

Вулин: Шутановац напада Србију кад год долази Шојгу

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Александар Вулин оценио је данас да бивши министар одбране и председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац увек искористи прилику да нападне Србију, када у посету треба да стигне руски министар одбране Сергеј Шојгу.

"Кад год се сретнем с руским министром одбране Сергејом Шојгуом неко притисне дугме и Шутановац нападне Србију. Док је ДС био на власти и управљао Министарством одбране, уништено је око 600 борбених возила и артиљеријских оруђа и више од 9.000 стрела 2м и није купљен ни један тенк, авион, хеликоптер", навео је Вулин одговарајући на ауторски текст Драгана Шутановца у Недељнику у коме критикује сарадњу Србије и Русије.

Данас имамо 14 најсавременијих нових хеликоптера, стижу нови тенкови, 14 мигова 29, нагласио је Вулин.

Вулин је навео да се војска под Шутановцем "смањила, организовала по Британском експедиционом моделу, била спремана за интервенцију где јој НАТО политичари нареде".

Официри попут генерала (Владимира) Лазаревића су хапшени а успомена на одбрану од НАТО била је забрањена, навео је Вулин, додајући да су зато укинуте 72. и 63. падобранска, да не подсећају на херојску одбрану народа и војске.

"Шутановац није пропустио да на Врачару региструје пашњак и постане милионер, да му кум, запослен у Министарству одбране, постане водећи трговац оружјем, али је пропустио да му војска има два пара униформи или чизама као што има данас", указао је Вулин.

Вулин је истакао да су данас у војсци плате веће, униформи више, а хране, муниције и горива има много више него када је, како је навео, Шутановац управљао војском по наређењу НАТО официра, саопштило је Министарство одбране.

"За време његове власти авиони нису имали ни гуме, нити је сваки пилот имао летачки комбинезон, али су зато Шутановцу морали да шију посебан да би министар глумио пилота, падобрански комбинезон нису морали, за скок би морао да покаже личну храброст", навео је Вулин.

Вулин је нагласио да данас пилоти имају најбоље комбинезоне, 142.000 динара просечну плату, много више часова налета, довољно муниције и горива да чувају небо, као и да стиже ПВО.

"Шутановац је мудрим вођством успео да ДС избаци из парламента у Београду, да је сроза и посвађа. Ко год да је Шутановца саветовао како то да постигне и наградио га за такав успех заслужује захвалност Србије, и ја зато нећу наставити са подсећањем. Молим Шутановца да настави са пропагандом за чланством у НАТО и да се обавезно врати на чело ДС, само он обе идеје може заувек да сахрани", закључио је Вулин.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести