Недимовић: Инцидент испред Председништва израз немоћи СзС

БЕОГРАД: Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде и функционер СНС Бранислав Недимовић изјавио је да је синоћњи инцидент испред зграде Председништва израз немоћи дела опозиције окупљене око Савеза за Србију који, како каже, нема конкретне идеје и не може да окупи људе око себе.
nedimovic
Фото: Tanjug (Nenad Nešić)

Недимовић оцењује да за поступке и понашање дела опозиције чији су лидери Драган Ђилас и Бошко Обрадовић ''нема лека'', али да мисли да ће предстојећи избори ''бити вакцина''.

Још немамо вакцину против короне, а изгледа да нема ни против овога, али мислим да за ово нема друге вакцине осим избора, то је ''народна'' вакцина, казао је Недимовић за ТВ Пинк.

Он је приметио да се испред Председништва синоћ окупило мање присталица СзС него што је препоручено на отвореном простору због корона вируса, али да окупљени нису носили заштитне маске нити су поштовали препоручену дистанцу.

Брине ме шта ће бити после овога, да се неко није заразио, тамо је било и много новинара и сниматеља, рекао је Недимовић.

Он је казао да део опозиције који се залаже за бојкот избора ''не зна шта ће са собом'' и да смишља перформансе у Скупштини , прави инциденте и измишља ''листе за бојкот''.

Мислим да тога није било у историји. Једино на шта ме асоциара та листа за бојкот је ''ајде да покушамо да уђемо у парламент, узмемо плате и не долазимо да радимо, рекао је министар.

Додао је да у СНС нико никада није спомињао нити ће спомињати децу политичких противника што је, каже, елементарна пристојност у политичком животу.

Недимовић, међутим, напомиње да никада није видео ''бруталне нападе и бљувотине'' какви су, каже, лансиране према породици Александра Вучића.

Како је оценио, тај вид политичке борбе је опасан и нимало безазлен.

Када нешто потенцирате све време, то ће једном да експлодира и биће неконтролисана реакција. Тешко можете наћи оправдање за то осим немоћи, казао је Недимовић.

Он је навео да током борбе државе против корона вируса није чуо ниједан конкретан предлог нити идеју тог дела опозиције како да се помогне немоћнима и старима и уради нека корисна ствар.

Ово је била битка за егзистенцију и здравље народа. Нисам видео да су однели два пакета, да не причамо о њиховим милионима, није им пало на памет да помогну, рекао је Недимовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести