Недимовић први на листи СНС, одмах иза носиоца Вучића

БЕОГРАД: Градоначелник Крагујевца Радомир Николић неће бити на листи СНС-а на предстојећим изборима, док ће први на листи одмах иза носиоца Алексндра Вучића бити министар пољопривреде Бранислав Недимовић, пишу београдски медији.
nedimovic
Фото: Tanjug (Nenad Nešić)

Политика пише да ће кргујевачке напредњаке на предстојећим изборима предводити економиста Никола Дашић, као и да је градоначелник Крагујевца Николић рекао да ће се о разлозима за одлуку да се не кандидује за нови мандат обратити јавности када буде обзнањена одборничка листа.

Дашић је за Политику рекао да ће крајем недеље представити програм и тим с којим ће крагујевачки СНС изаћи на изборе 26. априла.

Лист додаје да је Радомир Николић (1976) годину дана млађи од свог наследника Дашића (1975) на челу крагујевачког СНС.

Блиц пише да то што Николић није први на листи није неко изненађење, с обзиром да је у недавној анкети Цесида у групи од 11 општина градска власт у Крагујевцу добила убедљиво најгоре оцене.

То истраживање је показало да у Николића као градоначелника поверење има девет одсто грађана, док у градску власт верује проценат више.

Курир пише да се Николић одмах сложио са одлуком да не буде на листи.

Исти лист пише, позивајућу се на неименоване изворе у врху СНС, да је у овом тренутку план да име Бранислава Недимовића буде одмах иза носиоца листе СНС-а Александра Вучића.

Извор листа је рекао да је у недељу на седници Председништва СНС прочитан списак и да је Недимовић први, док је међу првих пет на листи за парламентарне изборе и водитељ Лав Григорије Пајкић.

Ово никоме није било изненађење јер се Недимовић одлично котира, има фантастичне резултате и лојалан је, каже извор листа.

Седница је, према његовим речима, трајала 40 минута, а током ње се телефоном укључио и Вучић, који је поручио да ће и он погледати списак чим се врати из САД.

И Ало на свом сајту пише да је седници Председништва странке одлучено да ће име министра пољопривреде бити одмах иза носиоца листе Александра Вучића.

Друга на листи биће Маја Гојковић, градонацелник Новог Сада Милош Вучевић четврти, а водитељ Пајкић пети.

Виолиниста Јован Колунџија биће трећи, а како додаје Ало, у првих 20 биће 11 или 12 потпуно нових лица са Академије младих лидера СНС.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести