Инцидент пред крај протеста, полиција растерала демонстранте

БЕОГРАД: И синоћ је у Београду одржан протест који је готово све време био миран. Ипак пред крај је дошло до инцидента.
1
Фото: Tanjug

Мања група демонстранта који су остали испред Скупштине око поноћи су почели да провоцирају полицију бацајући на њих лименке и флаше. Полиција је реаговала и растерала ка Пионирском парку.

Полиција је истрчала из зграде Народног парламента и пендрецима растерала преостале демонстранте. Након тога уследило је хапшење појединаца који нису успели да побегну. 

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић је претходно изјавио да је на непријављеним протестима мирно и да нема насиља.

"Вечерас имамо око 1.100 људи испред скупштине Србије у Београду, око 380 у Новом Саду и 200 људи у Нишу.

Чим нема напада на полицију, чим нико не покушава да уништи народну имовину, све је мирно", рекао је Стефановић за ТВ Прва.

Подсетио је да је скуп супротан закону и да је на такав начин сам по себи штетан јер није ни пријављен.

"Нећу да говорим о неодговорности везаним за корона вирус и крсење свих препорука епидемиолога, то је ужасна ствар", рекао је министар.

Како је додао, невероватна ствар је да ниједном од политичара који су организовали ове протесте, на њима се појављивали, није пало на памет да се сачува иједан живот да неко не оболи од корона вируса и да се помогне иједном лекару да му буде лакша смена, да нема затрпане болнице и ковид амбуланте пацијентима који ће се вероватно заразити.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести