Ненад Поповић: Никад у НАТО

БЕОГРАД: Ненад Поповић, министар у Влади Србије и председник Српске народне партије, подсетио је данас на агресију НАТО-а на Србију 1999. године и истакао да Србија никада не би смела да постане чланица тог војног савеза.
nenad popovic, tanjug jpap
Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

"Бесправно, агресивно и кукавички, кршећи сва правила на којима почива савремени свет, вођен искључиво намером да понизи и порази Србију и отме јој Косово, НАТО пакт је 78 дана убијао хиљаде недужних цивила, рушио болнице, школе, фабрике, мостове, путеве", навео је Поповић у саопштењу за јавност.

Он је истакао да је српски народ и тада, заједно са својом Војском, достојанствено и у јединству, остављајући свсрбијее разлике и политичке расправе по страни, непоколебљиво стао у одбрану своје независности и суверенитета.

"Та страдања, јединство и херојства током бомбардовања (1999) још су више учврстили нашу непоколебљиву вољу да бранимо наше Косово и да никада не прихватимо да та лажна независност, заснована на НАТО бомбама и тероризму, буде икада легализована у свету", истакао је Поповић.

Он је истакао да се сваки договор о положају Косова и Метохије може решавати искључиво у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244 Савета безбедности и УН.

"На то нас обавезују жртве свих наших војника јунака и сени убијених на улицама, мостовима и возовима. Никад у НАТО! Нема предаје, Косово је Србија! Догодине у Призрену!", закључио је Поповић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести