Непознат састав делегације Приштине пред састанак у Бриселу

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Састав приштинске делегације на челу са координатором за дијалог Скендером Хисенијем на сутрашњем састанку са представницима Београда у Бриселу још увек није познат, пише приштинска ''Коха диторе''.
pristina
Фото: Tanjug / S.Radovanović, arhiva

Из канцеларије премијера привремених приштинских институција Авдулаха Хотија није било одговора на питање ко ће бити остали чланови делегације која ће сутра отпутовати у Брисел, а коју ће предводити координатор за дијалог Скендер Хисени.

Ни из ЕУ није било одоговора на ово питање, наводи ''Коха''.

Портпаролка ЕУ за спољну политику Набила Масрали рекла је да се дијалог наставља низом састанака на експертском нивоу, који су део текућег процеса, након његовог наставка на највишем нивоу прошлог јула, пренело је Косово онлајн.

„Можемо да потврдимо да ће састанци бити одржани 27. августа. По правилу, ми не коментаришемо расправе које су у току", рекла је Масрали.

''Коха диторе'' је покушала данас да добије одговор и од координатора Хисенија ко ће чинити приштинску делегацију, али је он био недоступан.

Састанак представника Београда и Приштине у Бриселу на нивоу експерата биће одржан сутра, а састанак у Вашингтону 4. септембра.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести