Николић о Харадинају: Бесни пас мора бити кажњен

БЕОГРАД: Рамуша Харадинаја су ослободили у Француској и сада мисли да никада неће бити кажњен ако почини злочин над Србином, рекао је данас председник Србије Томислав Николић, упозоривши да је Србија спремна да одбрани свакога.
tomislav nikolic, epa
Фото: EPA (KOCA SULEJMANOVIC)

Коментаришући најновије претње председника опозиционе Алијансе за будућност Косова, Николић каже да може свако да жели шта хоће:

"Ослободили су га у Француској и сада мисли да никада неће бити кажњен ако почини злочин над Србином. Све док у државама ЕУ не сперу грех начињен признавањем тзв. независности, он неће бити доступан правди. Некажњено се у неким државама поново распирује мржња према српству. А, док не прођу избори за привремене институције у Приштини, наслушаћемо се свега."

Он је упоредио Харадинаја са бесним псом који је осетио укус људског меса и мора да буде кажњен.

"Ми смо спремни да одбранимо свакога, и све што нам је Уставом поверено на чување", наглашава Николић

Председник опозиционе Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај поново је данас упутио претње Србији и поручио да, ако постане премијер, а Србија до тада не избрише Косово из свог устава, он ће трећину територије Србије присвојити Косову, почевши, како је рекао, од Ниша.

На Косову су расписани ванредни парламентарни избори, који ће бити одржани 11. јуна, а Харадинај сматра да је време, како каже, да неко поништи агенду Србије којом се руга Косову.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести