Нобило: Случај Драгичевић можда највећа превара у БиХ?

САРАЈЕВО: Адвокат Анто Нобило изјавио је данас да ће се случај Давида Драгичевића, младића чија је смрт неразјашњена од марта 2018. када је пронађен мртав у Бањалуци, претворити у "једну од највећих обмана у историји БиХ" и да су о Давидовој смрти из његове породице пласиране искључиво лажне информације.
1
Фото: адвокат Анте Нобило, you tube

Нобило, који је једно време био члан међународног адвокатског тима који се бавио случајем Давида Драгичевића, рекао је за сарајевску Фејс ТВ да Давидов отац Давор, који тврди да му је син убијен "ни за једну једину своју тврдњу није понудио никакав доказ иако је све то пало на плодно тло", преноси Хина.

Он је казао да га је за ангажман на Давидовом случају замолио босанскохерцеговачки адвокат Душко Томић с образложењем да је младић убијен и да породици треба помоћ како би се открили починитељи, али и они који злочин прикривају, јер, како је тврдио, иза свега стоји власт у Републици Српској односно њена полиција. Он је додао и да се све то претворило у политички покрет који је требало да "протресе" Милорада Додика и власт у РС.

"И то ми није био проблем. Али онда се десио ''фејк њуз'' са лажним тврдњама. И с лажним тврдњама су (се) мобилисале лажне масе", казао је Нобило и додао да под лажним тврдњама мисли на све што је говорио Давор Драгичевић, а да се то чинило искључиво ради остваривања политичких циљева, након чега се, како каже, он повукао.

На интервју Нобила реаговао је пријатељ породице Драгичевић и активиста групе "Правда за Давида" Слободан Васковић, који је рекао да је Нобило "стрвинар и лажов" у служби режима Милорада Додика.

Он се позвао на ранију изјаву београдске адвокатице Зоре Никодиновић-Добричанин, која је рекла да је Давид брутално убијен, а да су докази монтирани и да она у велики део списа које им је дао тужилац не верује.

"Нобило је у свом лешинарском покушају да поново упрља породицу Драгичевић и прикрије размере заташкавања убиства отишао тако далеко да је ''заборавио'' шта је написао у документу који је 2. новембра предао прво окружном тужилаштву Бањалука, па тек онда свом клијенту Давору Драгичевићу. И то довољно говори за кога је радио Нобило", написао је Висковић.

Он је додао да је овај иступ Нобила један у низу доказа да режим у РС не жели да реши злочин - тешко убиство Давида Драгичевића, а да је Нобило један од точкића у том монструозном процесу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести