Нова окупљања присталица СПЦ у Подгорици и Никшићу

ПОДГОРИЦА: Присталице Српске православне цркве (СПЦ) окупљају се и вечерас у Подгорици и Никшићу, преносе подгорички медији.
podgorica tanjug
Фото: Tanjug

У Подгорици већи број грађана окупио се на молебну испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици, али су се након службе, на позив ректора цетињске Богословије Гојка Перовића, мирно разишли, преноси портал подгопричке Побједе.

У Никшићу се испред Центра безбедности окупило неколико стотина грађана.

Како преносе подгоричке Вијести, у тренутку када је испред капије полиције стала интервентна полицијска јединица, грађани су је поздравили аплаузом.

Окупљени су скандирали "Не дамо владику", "Милицијо наша мила, не слушајте више Мила" и "Устала је Црна Гора, светиња се бранит мора", а изговарали су и молитву Оче наш.

Протести у више црногорских градова избили су због хапшења владике Јоаникија и више свештеника СПЦ.

Протест грађана Будве, траже да се Јоаникију укине притвор

Више стотина Будвана и вечерас је кренуло у протестну шетњу у знак протеста због хапшења епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и још седам свештеника Српске православне цркве (СПЦ).

Окупљени скандирају "Пустите владику", "Милом лопове", "Устала је Црна Гора, светиња се бранит мора", преносе подгоричке Вијести.

Окупљени су испред куће независног одборника Стевана Џаковића узвикивали "Издао си Будвум Стеване".

Џаковић, бивши одборник опозиционог Покрета за промене потписао је иницијативу владајуће црногорске Демлократске партије социјалиста (ДПС) за смену градоначелника Будве Марка Царевица и шефа локалног парламента Крста Радовића.

Полиција је била испред породичне куће Џаковича на главној градској раскрсници.

У Херцег Новом ухапшене две особе, позивале на окупљање

У Херцег Новом су ухапшене две особе за која се сумња да су извршили кривично дело позивање на отпор, након што су позвали грађане на окупљање у Игалу, саопштила је вечерас црногорска полиција.

"Сумња се да су Н. Л. (26) из Берана и Б. Л. (29) из Пљеваља, оба лица са пребивалиштем у Херцег Новом, путем једне друштвене мреже послали више порука којима позивају на окупљање грађана 14. маја у 20 часова у Игалу", наводи се у саопштењу

Додаје се да су они лишени слободе јер су на тај начин извршили кривично дело које им се ставља на терет, с обзиром на то да су сва окупљања забрањена Наредбом Министарства здравља.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести