Нова седница парламента 23. марта

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић сазвао је нову седницу редовног заседања парламента за уторак, 23. март за коју је предложено четити тачке дневног реда.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

На седници ће се разматрати Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму за Пројекат изградње широкопојасне комуникационе инфраструктуре у руралним пределима између Србије и Европске банке за обнову и развој, који је поднела Влада.

На дневном реду биће и законски предлог који се односи на заједничко европско ваздухопловно подручје.

У питању је Предлог закона о потврђивању Одлуке 1/2019 ESAA Заједничког комитета од 31. јула 2019. године којом се замењује Анекс I Мултилатералног споразума између Европске заједнице и њених држава чланица, Републике Албаније, Босне и Херцеговине, Републике Бугарске, Републике Хрватске, Бивше Југословенске Републике Македоније, Републике Исланд, Републике Црне Горе, Краљевине Норвешке, Румуније, Републике Србије и Мисије привремене управе Уједињених нација на Косову (у складу са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 од 10. јуна 1999) о успостављању Заједничког европског ваздухопловног подручја, који је поднела Влада Србије.

Посланици ће размтрати и предлог одлуке о избору заменика Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности - за заштиту података о личности, који је поднео Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Као последња тачка је Предлог одлуке о избору судије који се први пут бира на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести