Нови Вучићев нови спот: Никад се нисмо сломили, нећемо ни сад

БЕОГРАД: Покажимо какав смо народ, борићемо се и победићемо, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић на Интаграм налогу "avucic".
v
Фото: Instagram

Вучић је уз то окачио спот у којем се подсећа на тешка времена кроз која је Србија прошла и у којем се позивају грађани да покажу слогу и заједништво.

"Прошли смо тешка времена и никада се нисмо сломили, нити ћемо се предати. Вирус корона је опасна претња и сада треба да покажемо какав смо народ. Ово је тест на коме треба да докажемо да су Срби јаки кад су сложни. Највећа опасност је паника. Вирус има минималан утицај на децу, али је зато опасан по старије", поручује се у споту.

Подсећа се и на изјаву председника Србије да је ово "борба пре свега за наше родитеље, ми морамо да урадимо све што можемо да тим људима помогнемо".

У посту се наводи да ће Србија бринути о свим старим особама, о сваком детету, о сваком човеку и подсећа да је Кина изашла из кризе и затворила специјалне болнице и карантине.

"И Србија ће", наводи се у споту.

Указује се и на речи председника да предаја за Србију никада није била и никада неће бити опција, да ће се Србија борити и победити.

"Само заједно смо јаки јер смо један народ. Сви заједно", поручује се у споту.

На Инстаграму нови апел старијим грађанима

Вучић је данас поновио апел старијим грађанима Србије да буду одговорни према себи и другима и делују превентивно.

Он је уз апел објављен на инстаграм профилу "avucic" поставио и спот Министарства здравља у којем се грађани позивају да пре преке потребе не излазе из кућа.

"У свим урбаним срединама, апсолутно је забрањен излазак на улицу особама старијим од 65 година, а на селу особама старијим од 70 година. Од 20.00 часова до 5.00 ујутру нико не сме да буде на улицама сем надлежних органа на задатку и оних који имају радну обавезу у трећој смени", написао је Вучић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести