Новости: Од актуелних министара из СНС остаје само један

БЕОГРАД: Од актуелних министара из редова напредњака, у будућој влади, уколико је буде чинила СНС, остаће највероватније само један, пишсу "Вечерње новости".
1
Фото: Танјуг/ Тања Валић

То је, како наводи лист у издању од уторка, само један део великих кадровских резова који се спремају у редовима напредњака, а које је и њихов лидер и председник Србије Александар Вучић најавио у недељу на седници Главног одбора.

Он је отворено страначким саборцима рекао да жели да укаже шансу млађим кадровима.

Кадрови СНС тренутно у Влади држе 12 ресора.

"Новости" наводе да, како сада ствари стоје, неће бити "поштеђени" ни коалициони партнери. По неким информацијама, квоте за партнере на изборној листи сада би могле да буду срезана и за 30 одсто. 

Према информацијама листа, драстично ће бити промењен и састав самог врха СНС, а Вучић је одлучио да пружи шансу младима, не само у страначким структурама, него и у власти.

Позивајући се на неименоване изворе, "Новости" наводе да се Вучић током летњих месеци бавио странком више него обично, да је добро упознат и са слобим и са јаким карикама у напредњачкој структури и да је решен да опсежном страначком реформом додатно ојача и подмлади СНС на свим нивоима, како би што снажнија наступила на предстојећим изборима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести