НС констатовала оставку Николе Јовановића

БЕОГРАД: Председништво Народне странке саопштило је синоћ да је "примило је к знању и констатовало" оставку Николе Јовановића на функције председника Градског одбора и потпредседника странке.
Nikola Jovanvić, Narodna stranka Foto: Youtube/printscreen
Фото: Никола Јованвић, Народна странка Фото: Youtube/printscreen

"Народна странка ће и у будућности наставити да буде покретачка снага заједничког опозиционог деловања, као што је била и до сада. Доказали смо да држимо реч дату грађанима Србије, а борба која нам предстоји мора бити ослобођена било чијих индивидуалних амбиција и калкулација", саопштено је из Народне странке.

Јовановић је јуче рекао да је поднео оставку на све функције у Народној странци, јер није сагласан са одлуком те партије да се у Скупштини града Београда издвоји од Савеза за Србију и наступа као самостална одборничка група.

"Народна странка је одлучила да се издвоји у Скупштини града као самостална одборничка група, док је моје мишљење да је заједничка одборницка група СзС - Београд стожер опозиције у престоници и кључни партнер опозиционе јавности. Сматрам да је не треба растурати и слабити и то је разлог политицког размимоилажења с мојим досадашњима колегама", казао је Јовановић за ТВ Н1.

Он је додао да за сада остаје независни одборник, а да ли ће остати у одборницкој групи СзС-а зависи од заједничке одлуке преосталих њених одборника.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести