Обезбеђено 20 милиона динара за ново пројектовање ГАК Клиничког центра Војводине

НОВИ САД: На седници Покрајинске владе, којом је председавао председник Игор Мировић, обезбеђено је 20 милиона динара за ревизију и ново пројектовање Гинеколошко акушерске клинике Клиничког центра Војводине.
Sednica vlade-3
Фото: Покрајинска влада, илустрација

Новац за ново пројектовање и ревизију обезбеђен је како би се тај објекат, након што је извођач радова ангажован на реконструкцији дела новосадског породилишта 2012. године обуставио планиране радове и проневерио око 250 милиона динара, напокон ставио у службу грађана.

Институту за плућне болести Војводине у Сремској Каменици обезбеђено је 50 милиона динара за набавку апарата за компјутеризовану томографију који ће служити за неопходни скрининг становника под ризиком за обољевање од карцинома плућа.

Средства су обезбеђена и за неопходну медицинску опрему за Ургентни центар, као што су РТГ апарат, апарат за анастезију за ангио-салу и два "Ц лука" за потребе снимања лежећих пацијената, те за опремање Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију и Клинике за оториноларингологију и хирургију главе Клиничког центра Војводине. 

Како је наведено у саопштењу Покрајинске владе, из покрајинског буџета финансираће се и 120 болничких, електричних и хидрауличних кревета у Општој болници у Панчеву.

За радове на побољшању услова у више основних и средњих школа, као и установа ученичког и студентског стандарда у АП Војводини, прерасподелом буџетских средстава обезбеђено је више од 25 милиона динара.

Износ од 15 милиона динара издвојен је Покрајинском заводу за заштиту споменика културе за финансирање обнове фасаде Владичанског двора у Новом Саду.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести