Објављени јавни позиви за доделу покрајинске награде и признања

НОВИ САД: Комисија за доделу Награде АП Војводине и покрајинских признања и надлежни покрајински секретаријати објавили су јавни позив правним и физичким лицима да дају предлог за доделу Награде АП Војводине и покрајинских признања.
1
Фото: Dnevnik.rs

Она се додељују за изузетне резултате у 2018. години у образовању, култури, равноправности полова, људских права, спорту, а у привреди – за дугогодишњи рад и изузетне резултате који су допринели економском развоју Војводине.

Јавни позив надлежних покрајинских секретаријата траје до 7. октобра и односи се како на правна лица из Војводине, тако и на физичка. Предлози треба да се доставе у писаној форми поштом препоручено. За сваког кандидата се испуњава формулар који се може одштампати са сајта надлежног секретаријата.

Уз попуњен формулар се доставља и документација: фото-копија личне карте, односно очитана лична карта кандидата ако је физичко лице, односно извод из одговарајућег регистра за правно лице, као доказ да кандидат има боравиште, односно седиште, у Војводини, биографија кандидата, доказ о постигнутим резултатима и фото-копија најзначајнијих признања и награда.

Документација се не враћа предлагачу. Одлуку о додели Награде АП Војводине и покрајинских признања доноси комисија за доделу покрајинске награде и покрајинских признања


Предлози за Награду АПВ до 15. септембра

Као најпрестижнија награда АП Војводине „Михајло Пупин” додељиваће се за дугогодишњи рад, лично залагање и изузетне резултате у свим областима стваралаштва, чиме је дат трајан допринос развоју Аутономне Покрајине Војводине. Предлог се доставља у писаној форми с образложењем, подацима о кандидату и резултатима његовог рада. Уз предлог, доставља се и одговарајућа документација, која се после одлучивања о додели покрајинског признања не враћа предлагачу. Награда Аутономне Покрајине Војводине „Михајло Пупин” додељује се у виду дипломе, уметничког предмета и у новчаном нето износу од 200.000 динара, с припадајућим порезима и доприносима. Предлози се шаљу до 15. септембра.


Подсетимо, Скупштина Војводине је 2018. године донела Покрајинску скупштинску одлуку о установљавању Награде АП Војводине и покрајинских признања. Она ће се додељивати сваке године  за изузетне резултате, а поводом обележавања датума од покрајинског значаја: 25. новембра, на годишњицу присаједињења Баната, Бачке, Барање Краљевини Србији, 15. маја, поводом обележавања годишњице Мајске скупшите у Сремским Карловцима и 10. децембра, на Међународни дан људских права.

Покрајинско признање за равноправност полова „Милица Томић” додељује се у виду дипломе и нето новчане награде од 100.000 динара, с припадајућим порезима и доприносима, 25. новембра.

Предлози се достављају поштом препоручено с назнаком „Јавни позив за подношење предлога за доделу покрајинских признања у области равноправности полова – Признање Милица Томић”, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Булевар Михајла Пупина 16, 21000 Нови Сад.

Покрајинско признање у области образовања „Др Ђорђе Натошевић”, је такође у виду дипломе и новчане награде од 100.000 динара, с припадајућим порезима и доприносима, а додељује се 25. новембра.. Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице је јавни позив упутио свим заинтересованим предшколским и школским установама, васпитачима, наставницима, педагозима и психолозима у тим установама да предложе кандидата који је у 2018. години постигао значајне резултате у васпитно-образовном раду. Процедура предлагања кандидата је иста као код претходног секретаријата. Предлози се шаљу поштом препоручено с назнаком „Јавни позив за подношење предлога за доделу покрајинског признања у области образовања – Признање ’Др Ђорђе Натошевић’”, Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Булевар Михајла Пупина 16, 21000 Нови Сад.

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице објавио је још један јавни позив за доделу покрајинског признања у области људских и мањинских права – Признање „Људевит Мичатек”, које се додељује 10. децембра, у виду дипломе и нето новчаног износа од 100.000 динара, с припадајућим порезима и доприносима. Предлози се достављају с назнаком „Јавни позив за подношење предлога за доделу покрајинског признања у области људских права – Признање ’Људевит Мичатек’”, Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, Булевар Михајла Пупина 16, 21000 Нови Сад

Јавни позив за Покрајинско признање „Фехер Ференц“ за изузетне резултате у кулутри у 2018. години упутио је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, а оно је у виду дипломе и нето новчане награде од 100.000 динара, и додељује се 25. новембра. 


Признања Пилиповићу и Богдану

Академику проф. др Стевану Пилиповићу и музичком уметнику Звонку Богдану на свечаности у Покрајинској влади 15. маја ове године уручена су признања „Милутин Миланковић“, која је установљена као покрајинско признање у области науке, односно „Павле Јовановић“ за област уметности. Награде лауреатима уручио је председник Покрајинске владе Игор Мировић, а Пилиповић и Богдан су уједно и први добитници тих покрајинских признања установљених прошле године управо на иницијативу Покрајинске владе.

Награде су уручене поводом 171 године од Мајске скупштине у Сремским Карловцима, која је одржана од 13. до 15, маја 1848. године и на којој је проглашено стварање Српске Војводине.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је приликом уручења награда да је на Мајској скупштини вековна борба српског народа за слободу и самобитност на простору на којем је живео вековима пре тога, „први пут добила формалан политички облик”.


Предлози се достављају поштом препоручено с назнаком „Јавни позив за подношење предлога за доделу покрајинског признања у области културе – Признање ’Фехер Ференц’“ Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Булевар Михајла Пупина 16, 21000 Нови Сад. 

Покрајинско признање „Лазар Дунђерски” додељује се физичким лицима за дугогодишњи рад у привреди и изузетне резултате у свим областима привређивања, као и допринос у остваривању економског развоја АП Војводине. Признање се додељује 25. новембра, у виду дипломе и нето новчане награде од 100.000 динара, с припадајућим порезима и доприносима. Предлози се достављају с назнаком „Јавни позив за подношење предлога за доделу покрајинског признања у области привреде – Признање ’Лазар Дунђерски’” Покрајинском секретаријату за привреду и туризам, Булевар Михајла Пупина 16, 21000 Нови Сад.   

Покрајински секретаријат за спорт и омладину упутио је јавни позив свим заинтересованим спортским организацијама (спортски савези, спортска удружења, клубови и установе из спорта), као и физичким лицима да предложе своје кандидате за добитника покрајинског признања из спорта – Признање „Момчило Тапавица”. Признање се додељује за изузетне резултате у спорту у 2018. години 25. новембра у виду дипломе и новчане награде у нето износу од 100.000 динара, с припадајућим порезима и доприносима. Предлози се достављају с назнаком „Јавни позив за подношења предлога за доделу покрајинског признања у области спорта – Признање ’Момчило Тапавица’”, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, Булевар Михајла Пупина 16. 21000 Нови Сад. 

Е. Марјанов

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести