Обрадовић: Циљ није бојкот, већ фер избори

БЕОГРАД: Председник покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је за Н1 да бојкот избора није циљ дела опозиције који је бојкот најавио, већ су то фер и поштени избори.
obradovic, tanjug dgooll
Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

"Бојкот је начин да дођемо до фер и поштених избора. Контрола фер и поштених избора почиње далеко пре избора, нема фер и поштених избора ако имате неку скромну могућност да се појавите у медијима, рекао је Обрадовић.

Не боримо се ми да се Бошко Обрадовић сваки дан појављује у медијима, него другачије мишљење да се појави у медијима, да буде дебате, да можемо да чујемо и глас опозиције и другачије мишљење, нешто супротно овој пропаганди коју чујемо 24х, нагласио је он.

Говорећи о округлом столу на ФПН, на коме више не учествују представници Савеза за Србију, Обрадовић каже да су све учинили да буду нормални и конструктивни.

„Пристали смо да учествујемо и у разговорима на ФПН, али немамо с друге стране нормалног саговорника", истакао је он.

Додао је и да одлуку о бојкоту "апсолутно не мењају, ако мисле нешто да промене три дана пред изборе".

"Нема никаквих сметњи да се постигне договор, али знате како изгледа тај договор, минимум шест до 12 месеци слободних медија. Ако се не испуне захтеви стручног тима, ми не мењамо одлуку, ако се испуне, зашто не бисмо изашли, смисао политике је да будете у Скупштини и да учествујете на изборима", рекао је Обрадовић.

"Ми знамо како изгледају батинаши и џипови без саобраћајних ознака, ово више нису избори, нема више бирања између две опције. Боримо се до краја, само имамо своје методе - то су протести, то је бојкот избора", каже он.

Тиме, како је објаснио, испуњавају потпис на Споразуму са народом, који је, како каже, потписало 200.000 грађана.

Каже да га људи питају "кад ће да падне Вучић".

"Да би он пао, ми морамо да устанемо, не може он да падне, а ми да седимо у кући. Не бојкотујемо ми изборе, бојкотујемо политичко лудило у коме живимо", истакао је Обрадовић.

На коментаре о томе да су протести "замрли", Обрадовић каже да тек креће кампања бојкота.

"Знате кад су били први протести против Милошевића, девет година су људи протестовали против његове власти, девет година, а ми тек девет месеци", рекао је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести