Обрадовић и Божић: Нико није нападао Ђиласову децу

БЕОГРАД: Посланице СНС Марија Обрадовић и Сандра Божић осудиле су данас оно што је један од лидера СзС Драган Ђилас изрекао на рачун председника Србије
marija obradovic tanjug
Фото: Танјуг/ Димитрије Гол

Навеле су да нико није нападао Ђиласову децу, док су, насупрот томе, годинама деца Александра Вучића једина изложена нападима.

Повод за њихово обраћање је видео порука, коју је синоћ Ђилас објавио на Твитеру, у којој је рекао да су његова деца уплашена, јер се у близини њховог дома синоћ са оближње зграде преко разгласа чуло "Ђиласе лопове".

“Имали смо прилику да видимо Ђиласа у ставичном перформансу, добро одглумљеној бризи за своју децу. Ми смо забринути за сву децу и није коректно у жару политичке борбе децу делити на Ђиласову и на Вучићеву. Сва деца су деца Србије и не смемо дозволии да она буду политички субјекти”, рекла је Божић на конференцији за новинаре у Скупштини.

Она је навела да се у том снимку “уз салву емоција чуло да су Ђиласова деца тобоже нападнута”.

“Најбитнија је у овом тренутку истина - да његова деца нису била нападнута ни на један начин, да нису била предмет било какве врсте напада. Друга истина је да су једини који су годинама нападани Вукан, Данило и Милица Вучић”, рекла је Божић.

Божић и Обрадовић су рекле да ако неко Ђиласу виче “лопове”, то нема никакве везе са његовом децом.

Божић је пред новинарима прочитала неке од увредљивих и вулгарних коментара на рачун председника и његове деце на друштвеним мрежама, и упитала да ли је било ко из СзС осудио те монструозне ствари.

“Вучић је једино молио да му децу не стављају на насловне стране. Да ли сте га икад видели да је своју децу користио у дневнополитичке сврхе као што то ради Ђилас? Ако ти неко виче ''Ђиласе лопове'', то није претња, то има другачију поруку”, рекла је Божић.

Како је рекла, у недостатку идеја, подршке, програма, “Ђиласу је једино остало да пусти сузу”.

Њена колегиница Марија Обрадовић рекла је да као мајка осуђује мешање било чије деце у политику, јер оно што њихови родитељи чине или изговоре у политици, не треба да дотиче децу, да осуђује нападе на децу, али и, како каже, лаж коју је Драган Ђилас покушао да пласира.

“Ово је нешто ново да видимо, да родитељи лично злоупотребљавају децу у политичке сврхе за стицање политичких поена. То је нешто што не смемо да дозволимо”, рекла је Обрадовић.

Она је поновила да нико није нападао децу Драгана Ђиласа, није их пресретао на улици, док су деца Александра Вучића свакодневно на насловним странама и “ни крива ни дужна, предмет политичког препуцавања”.

“Добро је што је Ђилас показао на шта је спреман, да не преза ни од чега. Пуштање са разгласа ''Ђиасле лопове'' није ништа страшније од ''Вучићу лопове'' или '' Вучићу педеру''. Зашто смо лицемерни?”, рекла је Обрадовић.

Како је рекла, волела би да после епидемије на политичкој сцени буде више подршке, солидарности, да се сви окрену програмима, а да буде много мање личних урведа, позива на линч и сукобе.

Навела је да сукоби политичких идеја треба да се врате у парламент и ТВ емисије, док је било која врста агресије за осуду, те да ће се учинити све да те врсте тензија престану или се сведу на најмањи могући ниво.

Додала је и да ће, вероватно, ове недеље бити седница скупштине, на којој ће бити укинуто ванредно стање, али и да јој се чини да нас чека тежак период "ако људи слични Ђиласу буду наставили да буду лицемери".

Обрадовић је осудила и нападе на новинарку приштинског Јединства Раду Комазец.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести