Обрадовић ноћ провео у скупштини, Мартиновић и Божић напољу

БЕОГРАД:  Председник Двери Бошко Обрадовић ноћ је провео у Скупштини Србије, за разлику од посланика СНС Александра Мартиновића и Сандре Божић, који су јутро сачекали испред парламента, на степеницама на којима од јуче штрајкују.
Skupština Srbije, štrajkači gladju Foto: Tanjug: video
Фото: Танјуг: видео

Обрадовић је око 20 до 7 јутрос изашао испред зграде парламента.

Он је синоћ нешто после поноћи ушао у зграду Народне скупштине, а пре тога потпредседница Двери Марија Јањушевић донела је Обрадовићу јастук и ћебе, које је унела у скупштину, а потом и врећу за спавање.

Мартиновић и Божић су све време били на степеништу, а вечи део ноћи испред је био и самостални посланик Миладин Шеварлић, који је повремено, на неко време улазио у зграду, али се враћао на степениште.

Са Мартиновићем и Божић су ноћ напољу провели и неки посланици СНС.

На штрајк се најпре одлучио Шеварлић, а затим му се придружио Обрадовић, у знак подршке, како је најпре рекао, због наводне изјаве председника Србије, од пре годину дана, да ће признати независност Косова.

Обрадовића је синоћ "посетио" испред Скупштине председник ССП Драган Ђилас, а лидер Двери је после дао изјаву новинарима и саопштио нови мотив протеста, односно захтев да се избори одложе за шест месеци, а у међувремену формира техничка влада.

Мартиновић и Божић штрајкују, како је рекао синоћ Мартиновић, због нереаговања тужилаштва на тежак инцидент, када је Обрадовић са групом својих људи физички напао посланика Марјана Ристичевића.

Мартиновић и Божић: Не одустајемо, Обрадовић лицемеран

БЕОГРАД: Посланици СНС Александар Мартиновић и Сандра Божић, који су целе ноћи били на степеницама парламента где од јуче штрајкују глађу, кажу да неће одустати од својих захтева и оцењују да је лицемерно то што је Бошко Обрадовић, који такође штрајкује, ноћ провео у згради Скупштине Србије.

Шеф посланичке групе напредњака Александар Мартиновић рекао је да неће одустати од захтева да тужилаштво реагује и предузме законски прописане мере против Бошка Обрадовића који је у петак, како каже Мартиновић, брутално напао посланика Марјана Ристичевића.

Он је рекао да се до сада нико из тужилаштва није огласио и додао да се нада ће људи који руководе том институцијом имати снаге да "почну да раде свој посао".Мартиновић је рекао и да Обрадовић није провео ноћ испред парламента, већ је, чим су отишли новинари, ушао у своје просторије у парламенту да "вечера и спава" чиме је "показао колико му је стало до сопствених идеја и Срба на КиМ".

Мартиновић и Божић су за телевизију Пинк рекли да се осећају добро и да су истрајни у борби за заједнички циљ, у интересу свих грађана Србије.
"Ово није притисак на институције, већ скретање пажње јер је оно што се десило посланику Марјану Ристичевићу фашизам и насиље које не сме бити дозвољено у Србији никада", рекла је Божић и додала да је врло лицемерно то што је Обрадовић провео ноћ у Скупштини Србије.

Обрадовић је око 20 до 7 јутрос изашао испред зграде парламента.Он је синоћ нешто после поноћи ушао у зграду Народне скупштине, а пре тога потпредседница Двери Марија Јањушевић донела је Обрадовићу јастук и ћебе, које је унела у скупштину, а потом и врећу за спавање.

Мартиновић и Божић су све време били на степеништу, а већи део ноћи испред је био и самостални посланик Миладин Шеварлић, који је повремено, на неко време улазио у зграду, али се враћао на степениште.Са Мартиновићем и Божић су ноћ напољу провели и неки посланици СНС.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести