Обрадовић: Три плана у борби против коронавируса

БЕОГРАД: Покрет Двери представио је данас "три плана" у борби против ковида-19, а председник Бошко Обрадовић истиче да је предуслов за њихову примену смена Кризног штаба у који, по његовом мишљењу, грађани више немају поверење.
obradovic
Фото: TANJUG / RADE PRELIC / an

Каже да Покрет Двери жели да покрене јавну расправу на тему којим путем даље у борби против пандемије и пита се због чега то већ није учинило Министарство здравља.

Обрадовић каже да је идеја првог плана предвидивост, односно сматра да би Кризни штаб требало да најави грађанима шта могу да очекују у наредном периоду на основу броја заражених, хоспитализованих и умрлих.

"Грађани треба да знају пројекцију ограничења у случају повећања броја заражених", рекао је Обрадовић новинарима испред Владе Србије, која је иначе, формирала Кризни штаб и на чијем је челу премијерка Ана Брнабић.

Други план се односи на лечење оболелих од других болести за време трајања здравствене кризе, рекао је Обрадовић и додао да се грађанима дугује одговор колико ће чекати на неке друге прегледе и интервенције.

Трећи план се тиче ангажовања приватног сектора и новог запошљавања медицинских радника у јавном сектору.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести