Обрадовић затражио састанак са Дачићем о дијалогу

БЕОГРАД: Председник Двери Бошко Обрадовић, како је наведено у саопштењу покрета, тражи пријем код председника Скупштине Србије Ивице Дачића, а у вези са консултацијама око почетка дијалога између власти и опозиције око унапређења изборних услова.
Boško Obradović Foto: Tanjug/Rade Prelić
Фото: Бошко Обрадовић Фото: Танјуг/Раде Прелић

Обрадовић је, како је саопштено, одговорио на Дачићеве наводе изречене у емисији "Четвртком у 21" на РТС-у да нико није тражио састанак са њим по питањима дијалога, те додао да ће формални захтев за разговором послати и на Народну скупштину.

Он је поновио своје раније наводе да Дачић одлаже почетак дијалога и запитао га зашто дијалог не може да почне без посредовања Европског парламента.

Лидер Двери, како се наводи у саопштењу, подржава став СПС за који није спорно, како је навео Обрдовић, позивајући се на Дачићеву синоћњу изјаву РТС, да се у оквиру дијалога разговара и о реформи актуелног изборног система на свим нивоима.

Он каже да се Двери већ дуже време залажу за измену изборног система које би подразумевале измене изборног законодаства иза којих би, како је наведено, путем консензуса стале, не само све водеће политичке странке у Србији већ и представници политиколошке струке и невладиног сектора.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести