Обрадовићев видео о мигрантима поделио чланове ДС-а

БЕОГРАД:  Видео клип лидера Двери Бошка Обрадовића на Твитеру у којем говори како је лоше за Србију што у њој бораве мигранати, што су бројни корисници те друштвене мреже осудили као расистички, поново је поделио чланове Демократске странке, јер је посланица ДС Александра Јерков уз критике Обрадовића "прозвала" лидера ДС Зорана Лутовца што он то није учинио.
1

"Ево, кад неће Зоран Лутовац, ја ћу. Због свих демократа, а и због здравог разума. Не може се тврдити да мигранти прљају српску чистоту, не може се Весић слати у провинцију уместо у затвор, не може се седети са радикалима у коалицији. Заправо, може, али не са нама", написала је Јерков на Твитеру.

На њен став осим твитераша, реаговали су и чланови ДС-а, па и председник странке Лутовац:

"Твит је прва Лига, једино што није истина да нисам реаговао. Ово је због правих демократа".

У расправу се укључио и посланик ДС Балша Божовић, који, иначе, дели ставове са Јерков, и поручио Лутовцу да су "те теме преозбиљне за наше друштво" да би Лутовац себи дозволио "малициозност" према Јерков, која како он тврди због својих ставова трпи претње и најгоре увреде више година уназад.

Осим Божовића, коментар председника ДС-а на рачун Јерков приметио је и један твитераш:

"Именица "лига" се пише малим почетним словом, осим ако нисте желели да Вашу потпредседницу Јерков, која је на страначким изборима добила највише гласова, омаловажите што је из ЛСВ дошла у ДС, па ваљда зато не спада у праве демократе".

Твитераши су били подељени, неки су подржали Јерков и Божовића, док су поједини стали на страну Лутовца и указали да се потпреседница не обраћа председнику странке у вези са озбиљним темама преко твитера.

У преписци са једним твитерашом Јерков је поновила свој став да ДС нема шта да тражи у Савезу за Србију за који се, каже, испоставило да је потпуно другачији од онога што је требало да буде када је ДС пре 18 месеци донело одлуку да му се прикључи.

Поједини твитераши осудили су што се демократе међу собом расправљају, и то јавно, те је једна корисница те друштвене мреже упитала чему прављање разлике и подела међу демократама на "праве", "лажне", "криве".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести