Одбори СНС: Подршка Вучићу, осуда насиља Ђиласа, Јеремића и Обрадовића

БЕОГРАД:  Више градских и општинских одбора Српске напредне странке данас је осудило насиље Ђиласа, Обрадовић и Јеремића протеклог викенда у Београду и дало пуну подршку председнику Александру Вучићу у спровођењу политике развоја Србије и борби за бољу и пристојну Србију.
sns
Фото: Tanjug

Поручују да фашизам и насиље нису и никада неће бити прихватљиви у Србији.Општински одбор СНС Смедеревска Паланка је свом снагом уз председника Вучића и пружа му безрезервну подршку да настави да се бори за уређену и просперитетну Србију.

"Како истиче председник Вучић, никада нећемо одустати од борбе за пристојну и модерну Србију, државу која иде напред путем развоја и која је поштована у свету, али исто тако нећемо попустити ни пред насиљем фашиста и тајкуна, Бошка Обрадовића, Драгана Ђиласа и Вука Јеремића", саопштио је Општински одбор СНС Смедеревска Паланка.

Чланови и симпатизери СНС у Бачкој Паланци јуче су се спонтано окупили испред просторија СНС како би послали поруку подршке Вучићу, а Општински одбор СНС Бачка Паланка данас у саопштењу најоштрије осуђује "фашистичко и разбојничко" понашање демонстраната предвођених Ђиласом, Обрадовићем и Јеремићем. 

"Насилан упад у просторије Јавног сервиса Србије, напади на полицајце испред зграде Председништва, као и претње и уништавање јавне имовине представљају грубо кршење закона Републике Србије и такво понашање мора бити санкционисано од стране надлежних институција", поручују у саопштењу.

Општински одбор СНС Бачка Паланка поручио је "силеџијама" из СзС да њихови методи неће бити толерисани и да никога неће застрашити.

"Сада, више него икада чврсто стојимо уз председника Александра Вучића, његовим напорима да води политику мира и стабилности, и свом снагом се боримо за бољу, успешнију и модерну Србију", пише у саопштењу.

Градски одбор СНС Вршац пружа снажну подршку председнику Александру Вучићу у борби против насиља и очувању демократских тековина Србије и најоштрије осуђује вандалске чинове појединих интересних групација усмерене ка дестабилизацији државе и линчу неистомишљеника.

"Ускраћене за подршку народа, разуларене хорде под диригентском палицом тајкуна Ђиласа и Јеремића, као и њиховог дежурног потрчка, неофашистичког лидера Бошка Обрадовића, претњама линчу председнику Вучићу, упадом у зграду РТС-а, дивљачким походом на новинаре и насиљем над припадницима МУП-а покушавају да изазову хаос и насилничко прекрајање изборне воље грађана не би ли се вратили на власт и наставили своје пљачкашке походе", поручују напредњаци из Вршца.

Наводе да се све ово дешава испланирано, у веома тешком тренутку за Србију када председник Вучић води пресудну битку за Косово и Метохију исправљајући погубну политику претходних власти, а све у циљу осигуравања трајног мира у региону и сигурног живота сваког припадника српског народа на КиМ.

Повереништво Општинског одбора СНС Лучани даје безрезервну подршку председнику Србије Александру Вучићу у спровођењу политике развоја Србије на свим пољима и најоштрије осуђује Ђиласово, Обрадовићево и Јеремићево дивлљаштво протеклог викенда у Београду. 

"Грађани Србије још једном су имали прилике да се увере да је циљ тајкунско-фашистичке коалиције, која витла моторним тестерама, напада ножевима, прети вешањем, рушење државе и потирање свих њених демократских принципа.

Такво понашање, је својствено онима који, без подршке грађана, желе на власт да дођу на недемократски начин, мимо избора и изборне воље бирача", поручују у саопштењу.

Навели су да су грађани Србије, дајући подршку председнику Александру Вучићу, показали да не желе насиље и повратак у прошлост у време пљачкашких приватизација, понижавања Србије, већ живот у уређеној, модерној, стабилној и просперитетној држави.

Градски одбор СНС Смедерево пружио је снажну подршку председнику Вучићу да истраје у борби за снажну, пристојну Србију у којој су будућност отварање нових фабрика, изградња путева, обнова школа, раст животног стандарда.

"Насиље, вандализам и безакоње не смеју бити облици политичког деловања, а после свих дешавања, јасно је да тајкуни Ђилас и Јеремић, фашиста Обрадовић и остали из Савеза за Србију, немају шта друга да понуде грађанима Србије већ искључиво насиље", наводи се у саопштењу.

Поручују да се власт не осваја на улици, насилним упадом у институције, вређањем жена, позивом на линч неистомишљеника, претњама силовањем, вешањем, већ на изборима од којих, како кажу, Ђилас, Јеремић и Обрадовић због одсуства подршке грађана беже.

"Подсећамо на свим претходним изборима, грађани су исказали подршку политици Александра Вучића, стварању пристојне и напредне Србије", наводе смедеревски напредњаци.

Уз осуду насиља које су, наводе, на улицама Београда организовали "тајкуни и страни плаћеници" Ђилас, Јеремић и Обрадовић, Општински одбор СНС Пландиште поручује да се ни у једној уређеној држави влатс не руши насилним путе, те тако неће ни у Србији. 

Грађани су, кажу, своју изборну вољу јасно исказали на демократски одржаним изборима на којима су безрезервну подршку дали Вучићу и СНС и тако подржали развој, напредак и бољу будућност свих грађана Србије. 

"Изборна воља грађана се неће мењати на улици од стране појединаца насилника, какви су ђилас, Обрадовић и Јеремић и њихови партијски следбеници који су годинама уназад пљачкали и крали грађане Србије и уништили рејтинг Србије у свету", наводе у саопштењу напредњаци из Пландишта. 

И чланови и симпатизери СНС из Ковина окупили су се у великом броју како би пружили пуну подршку Вучићу у борби за нормалну и пристојну Србију. 

Општински одбор СНС Ковин наоштрије је осудио претње Вучићу, насилни упад представника СзС у зграду РТС-а и насиље на улицама Београда. 

"Тајкунски двојац, Ђилас и Јеремић и фашиста Обрадовић су овим насилним нападима дефинитивно ставили тачку на помисао да су ово и даље грађански протести. Јасно је као дан да је опозиција свесна своје политичке немоћи", наводи се у саопштењу.

Додаје се да Ђилас, Јеремић и Обрадовић, незадовољни подршком народа, насиљем и вандализмом желе да руше власт коју су грађани на свим изборним нивоима легитимно изабрали. "Ковински напредњаци су уз свог председника и не желе да дозволе да фашисти, лопови и тајкуни спроводе своје болесне идеје са шачицом оних који их следе", поручују.

И Градски одбора СНС Панчево пружа пуну подршку Вучићу и најоштрије осуђује покушаје дестабилизације земље."Хулиганско понашање које су спровели Бошко Обрадовић, Драган Ђилас, Вук Јеремић и други представнициове тајкунско-фашистичке коалиције, доказују тврдњу да оваква политика мржње према Александру Вучићу, без интереса, конкретних циљева за народ и грађане, никада неће добити подршку грађана'', наводе у саопштењу.

Протести су, кажу напредњаци из Панчева, сада огољени и јасно је да они нису спонтани, већ да иза њих стоје представници СзС са "тајкунским новцем и везама чији је једини циљ повратак на власт, даља пљачка народа и разарање Србије".

Општински одбор СНС Бела Црква пружио је пуну подршку председнику Александру Вучићу у спровођењу политике развоја и најоштрије осудио Ђиласово, Обрадовићево и Јеремићево насилништво, испољено прво упадом у зграду РТС-а, а затим и на улицама Београда, испред Председништва Србије и МУП-а.

"Председник Вучић се достојанствено бори да Србију дигне на ноге, после разарања истих оних који би данас на власт да дођу силом. Насиље и дивљаштво тајкунско-фашистичке коалиције су за најоштрију осуду, а тестера и вешала не могу бити и неће бити симболи једног демократског друштва", додаје се у саопштењу.

Општински одбор СНС у Инђији најоштрије осуђује вандалско понашање Обрадовића, Ђиласа, Јеремића и осталих малобројних припадника "рушилачке коалиције, назване Савез за Србију".

У саопштењу се позивају сви надлежни државни органи да, у складу са Законом, буду процесуирани и најоштрије кажњени сви организатори, подстрекачи и криминалци који су се усудили да провале у зграду РТС-а, блокирају рад председника Републике, туку и прете припадницима полиције.

"Грађани Србије желе мир, стабилност , сигурност и нећемо дозволити никоме да нам терористичким и криминалним актима угрози безбедност, право на рад, право на слободу избора и тежњу за модерном и јаком Србијом", додао је општински одбор СНС у Инђији. 

Општински одбор СНС Алибунар најоштрије је осудио вандализам, хулиганство и насиље било које врсте. "Пристојна Србија не дозвољава да пропали политичари, тајкуни и силеџије, који су опљачкали и задужили ову земљу и њене грађане, подстрекивањем на насиље угрожавају безбедност и будућност наше деце", додаје се у саопштењу.

Повереништво СНС у Чајетини јединствено је осудило насиља које промовишу Ђилас, Обрадовић и Јеремић.У саопштењу се додаје да Србија добро памти колико је опљачкана и понижена од стране ове дружине, и даје пуна подршка председнику Вучићу у успешној борби за економски опоравак и никад бољи међународни углед Србије.

Општински одбор СНС Велика Плана даје безрезвну подршку Председнику Републике Србије Александру Вучићу и најстрожије осуђује нападе на државне институције и уништавање државне имовине.

"Јасно је да овде нема говора о грађанским протестима, да су у питању политички организована окупљања на челу са Ђиласом, Обрадовићем и Јеремићем. Грађанима наше општине су добро позната ова лица по малверзацијама, аферама, затвореним фабрикама и милионским износима на својим рачунима. На дан када пристојна и нормална Србија обележава 15 година од погрома Срба са Косова и Метохије и моли се за настрадале ови којима ништа није свето организују хаос на улицама нашег главног града. Нападима на новинаре, полицајце, жене и своје неистомишљенике показали су своје право лице", истиче се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести