Одлични односи Србије и Грузије, јачати економску сарадњу

ТБИЛИСИ: „Србија и Грузија имају одличне политичке односе који су унапређени у последње две године, изјавила је данас председница Владе Србије Ана Брнабић која борави у првој званичној посети Грузији.
Ana Brnabic/Fonet
Фото: FoNet

Брнабић је навела да је са грузијским званичницима разговарала о међусобној подршци и разумевању у билатералним односима, међународном праву и правду, као и о унапређењу економске сарадње и процесу евроинтеграција. 

''Када се вратим у Србију, са Министарством привреде и Министарством трговине, телекомуникација и туризма формираћемо заједничку међуресорну групу за сарадњу, а очекујем да ћемо потписати споразум о међусобној заштити инвестиција, као и да ће почетком септембра прва трговинска мисија из Србије отићи у Грузију'', рекла је премијерка.

Она је након састанка са грузијским премијером Мамуком Бахтадзеом, председником Геогријем Маргвелашвилијем и председником парламента Ираклијем Кобакхидзеом, истакла да Србију и Грузију спаја велики број питања и као једно од најважнијих издвојила процес евроинтеграција. 

''Грузија жели да започне процес придруживања ЕУ, а уједно је и једна од најважнијих землаја у иницијативи ''Појас и пут'' председника Кине. У том контексту разговарали смо о многим стварима које могу да унапреде односе Србије и Грузије, као и везу између ЕУ и Кине, а у корист наших народа'', истакла је Брнабић.

Премијерка је изразила задовољство што је посетила Грузију као први председник Владе Србије што је, како је рекла, необично будући да две земље имају одличне политичке односе и да међу њима нема отворених питања.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести