Одржана прва седница "здравственог" Кризног штаба

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић копредседавала је данас првој седници "здравственог'' Кризног штаба за сузбијање заразне болести ЦОВИД - 19.
sednica_vlade5
Фото: Танјуг (Видео)

На састанку се разговарало о праћењу и координацији рада свих надлежних органа и институција који се баве сузбијањем ове болести, са посебним фокусом на здравствени систем и здравствене раднике, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Поред премијерке Брнабић, коруководиоци Кризног штаба су министар здравља Златибор Лончар, директорка Републичког фонда за здравствено осигурање Сања Радојевић Шкодрић и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Чланови Кризног штаба, који је формирала влада, су и директор Инфективне клинике Клиничког центра Србије др Горан Стевановић, директорка Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ др Верица Јовановић, дечји пулмолог др Бранислав Несторовић, директор Института за јавно здравље Војводине др Владимир Петровић, бивши директор Инфективне клинике Клиничког центра Србије др Мијомир Пелемиш, бивши директор Института за јавно здравље у Нишу др Бранислав Тиодоровић и др Предраг Кон из Градског завода за јавно здравље у Београду.

Такође, чланови овог Кризног штаба су потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар културе и информисања Владан Вукосављевић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести