ОЕБС спреман да прикупља гласачке листиће са српских избора

ПРИШТИНА: Шеф Мисије ОЕБС на Косову Мајкл Девенпорт поновио је, током разговора са представницима Министарства спољних послова и Канцеларије за Косово и Метохију, да је та организација спремна да прикупља гласачке листиће са будућих српских избора, навела је данас Мисија ОЕБС-а у Приштини на свом Твитер налогу.
majkl devenport, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Користан кратак састанак са представницима Министарства спољних послова Србије и Канцеларије за Косово и Метохију о мандату ОЕБС, укљуцујући подршку правима мањинских заједница на Косову. Девенпорт је поновио спремност ОЕБС-а да прикупи гласацке листиће за будуће изборе Србије, уз сагласност свих релевантних институција", наводи ОЕБС.

Како је после јучерашњег састанка саопштила Канцеларија за КиМ, директор Канцеларије Петар Петковић истакао је да је одговорност ОЕБС-а да организује гласање на простору КиМ 3. априла и Србима омогући да искористе своје грађанско и демократско право.

У саопштењу Канцеларије за КиМ наводи се да су Петковић и Давенпорт разговарали о свеукупној ситуацији у српској јужној покрајини, са посебним освртом на недавну забрану Приштине да се на простору КиМ организује референдум.

Свакодневне изјаве приштинских политичара да ће Србима на КиМ и у будућности бити забрањено да гласају на изборима које расписује Србија, посебно на изборима 3. априла, уносе додатну забринутост и прете да доведу до несагледивих последица по нормализацију односа Београда и Приштине, оценио је директор Петковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести