Оливера Јовићевић: Сергеј ће увреде морати да објасни на суду

БЕОГРАД: Сергеј Трифуновић ће своје бескрупулозне увреде морати да објасни на суду, изјавила је уредница и водитељка РТС Оливера Јовићевић, поводом сексистичке алузије коју је на њен рачун упутио лидер Покрета слободних грађана (ПСГ) на Твитеру.
s
Фото: Youtube Printscreen

Она је за "Блиц" рекла и да су, у сусрет изборима, могуће још веће тензије и ескалација насиља у јавном простору.

"То показују и реакције након емисије - изјава Сергеја Трифуновића у којој најављује шта ће ми се догодити уколико он дође на власт. Нисам раније обраћала пажњу на увреде које је на мој рачун износио лош глумац, са још лошијом дикцијом. Међутим, пошто је данас у питању политички лидер са подршком једног дела грађана, због јавности, због моје породице и личног интегриетета, Трифуновић ће своје бескрупулозне увреде морати да објасни на суду", рекла је Јовићевић.

Она је додала да нема више никакав коментар, јер Трифуновића лично не познаје.

"Ко не зна о каквој појави је реч нека прочита шта је о некадашњем колеги са Академије, а сада политичару који шири мржњу кад год стигне, написала Биљана Србљановић. Или Весна Пешић", рекла је Јовићевић.

Због твита који је Трифуновић јавно поставио на свом твитер профилу реаговао је РТС, Удружење новинара Србије (УНС), Независно удружење новинара Србије (НУНС), и многи политичари.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести