Опозиција: Нема нас, па ни бесмислених амандмана

БЕОГРАД: Посланици дела опозиције који бојктују рад парламента у пленуму, кажу да је јасан доказ да је циљ бесмислених амандмана” које подносе посланици власти, како би онемогућили опозицију да говори,  то, што данас нема таквих амандмана.
skupstina srbije
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Конференцију за новинаре у Скупштини Србије на којој је то констатовано у холу скупштине одржали су Горан Цхирић (ДС), Драган Веселиновић (Двери), Ђорђе Вукадиновић (Нова Србија - Покрет за спас Србије), Татјана Мацура (Странка модерне Србије), Јован Јовановић (Клуб самостаних посланика), Дијана Вукомановић (Народна странка). 

Они су такође рекли да су међу посланицима СНС који су поднели захтев за одржаваје ванредне седнице која је у току, Весна Ракоњац и Жељко Сушец, који су, како наводе, још пре неколико месеци поднели оставке на посланичка места.

Имали смо фантомске амандмане, сад имамо и фантомске посланике, рекао је Вукадиновић и додао да су посланици власти у просеку подносили око 400 амандмана на прве чланове закона који би се нашао први на дневном реду, како опозиција не би могла да учествује у раду. 
То што их сада нема, каже Вукадиновић, показује “да они знају шта су радили.

Вукадиновић је рекао да бојкот парламента не одоговара ни власти и сматра да је то и њима јасно, само, како каже, не желе да признају грешку, јер им је такав политички ментални склоп.

Бојкот није сам себи сврха, већ средство да би се парламент и политички живот у Србији вратио, ако може у нормалу. Нисам оптимиста, али треба веровати и треба се борити да тако буде, рекао је Вукадиновић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести