Опозиција: Слободна зона, отворена сваког поподнева 

БЕОГРАД: Опозиција окупљена око Савеза за Србију данас је у Пионирском парку, испред Председништва Србије, поставила један шатор, и тако симболично успоставила такозвану "слободну зону", која ће, како је најављено, "радити" сваког поподнева, од 13.00 до 21.00 часова.
Opozicija Srbije/Tanjug/D. Goll
Фото: Танјуг/Димитрије Голл

Опозиција ће у "зони" организовати конференције за штампу, а већ сутра ту прилику ће искористити ПСГ и Сергеј Трифуновић, а наредних дана, како је рекао шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини града Никола Јовановић, смењиваће се као домаћини странке из Савеза и дежурати њихови лидери. 

Планирају се и разговори са грађанима, трибине, некада и културна дешавања, као и „слободни дневник". 

То је епилог данашњег протеста "1 од 5 милиона", који је почео обраћањем Бранислава Лечића код Теразијске чесме, а присуствовали су му и Бошко Обрадовић, Вук Јеремић, Драган Ђилас, Сергеј Трифуновић и Рада Трајковић...

Грађани, како је рекао Лечић, желе активно да учествују и да узму судбину у своје руке. 

„Немојте да се збуните ако нас нема у неком тренутку довољно, биће нас довољно када буде требало. Пробуђени дух је ту. Као нинџе појављиваћемо се где год су слободе угрожене, где год нас понижавају", рекао је он. 

Учесници протеста су потом, на Лечићев позив, прошли поред РЕМ, у знак подршке Маји Павловић, власници ТВ К9, која је ту штрајкује глађу.

После тога су се окупили у Пионирском парку, око шатора, са транспарентима, између осталог "против изборне крађе", и запалили бакље.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести