Организатори протеста поднели кривичну пријаву због инцидента

БЕОГРАД: Један од организатора протеста "1 од 5 милиона" Срђан Марковић саопштио је данас да је поднео кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву против НН лица због, како је рекао, насилничког понашања обезбеђења председника Србије током инцидента испред зграде Председништва на протесту прошле суботе.
1 od 5 miliona/Fonet
Фото: FoNet

Марковић је раније изашао у јавност са тврдњом да је учеснике протеста ''''1 од 5 милиона'''' прошле суботе напало обезбеђења председника Србије, а данас је на конференцији за медије испред зграде РТС-а показао кривичну пријаву и најавио да ће као сведоке позвати председника Србије Александра Вучића и министра одбране Александра Вулина.

Марковић тврди да обезбеђење председника Србије имало надлежност на самом улазу и у згради Председништва, а не на јавном простору, те да га они нису упозорили, нити су му се представили као што, каже предвиђа правилник о овлашћењима војне полиције.

Марковић је на протесу прошле суботе током покушаја демонстраната да пробију заштитну ограду испред Председништва, прескочио ту ограду и потрчао ка згради, што му обезбеђење није дозволило.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести