Орицио похвалио Србију због резултата и апретка 

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Мисије ОЕБС у Србији, амбасадором Андреом Орицијем, који је похвалио Србију због резултата и напретка, и амбициозне агенде реформи, посебно у сфери економије, сарадње у области безбедности, као и доприноса регионалној стабилности.
Fabrici i Vučić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Вучић и Орицио су разговарали о већем учешћу ове мисије у реформским процесима у Србији, саопштила је Прес служба Председника.Двојица саговорника разговарали су о владавини права, стању у медијима и учешћу Мисије ОЕБС-а у изради медијске стратегије.

Председник Вучић је истакао да је важно сарађивати са Мисијом ОЕБС-а, чија су искуства драгоцена за унапређење реформских процеса у Србији, посебно у пружању савета приликом израде и током примене закона, стратегија реформи и акционих планова, као и у подржавању јачања демократских институција, подстицању дијалога на националном и регионалном нивоу и пружању подршке цивилном сектору.

Амбасадор Орицио је нагласио да Мисија ОЕБС-а, као дугогодишњи партнер Србије, жели да настави да дели своје искуство и знање са српским институцијама.

Амбасадор Орицио је истакао спремност Мисије ОЕБС-а да помогне у изради нове медијске стратегије и пружи подршку свеукупном побол?шању медијске ситуације у Србији.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести