Орлић: Да ли РТС цензурише посланике СНС у директном преносу

БЕОГРАД: Потпредседник парламента и посланик СНС Владимир Орлић рекао је данас да су посланици напредњака очигледно данас цензурисани на РТС-у у директном преносу седнице на којој се разматрају амандмани на предложени буџет за 2021.
Vladimir Orlic/ Tanjug
Фото: Tanjug
Он је упитао РТС, која на Другом програму директно преноси седницу парламента, да ли постоји било каква одлука којом су посланици СНС цензурисани на јавном сервису и, уколико постоји, каже, волео би да добије прецизну информацију када је та одлука донета и ко је такву одлуку донео.
 
То, каже, пита из очигледног разлога што данас упадљиво сваки пут када било ко од посланика из посланичке групе Александар Вучић - За нашу децу подигне било какав папир желећи да нешто покаже, истог секунда мења се кадар тако да не буде приказан садржај и прелази се на широки план.
 
"То се можда најбоље видело током излагања посланика Александра Марковића са којим су се буквално тркали људи који раде технички пренос", навео је Орлић.
 
Каже да оног момента када је Марковић подигао неки папир, снима се цела сала, а оног момента када спусти папир, враћа се крупни кадар на Марковића.
 
"Видите Марковића који подиже следећи (папир) и истог секунда нестаје из кадра, и он и садржај који је желео да подели с јавношћу зато што сматра да нешто важно има да саопшти грађанима", рекао је Орлић.
 
Каже да је деловало комично да се то дешава буквално око 10 пута, а да се онда наставило и са послаником Зораном Томићем и посланицом Драганом Баришић.
 
Орлић је рекао да су представници власти свакодневно изложени "лажима" да су повашћени у медијима.
 
"Изгледа да су управо ти људи које лажно оптужујете, цензурисани и то ни мање ни више него од јавног сервиса", навео је Орлић и додао да то јесте и показатељ колико данас има и слобода и права да се самостално уређује.
 
Орлић је рекао да верује да ће добити одговор од РТС-а.
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести