Орлић: Дивљачки упад Двери у кабинет, само нападају жене

БЕОГРАД: Посланици Двери су дивљачким упадом у кабинет председнице парламента показали ужасно насиље у Скупштини Србије, рекао је заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић, који је показао и прочитао извештај лекара из скупштинске амбуланте о повреди Маје Гојковић.
Vladimir Orlic/ Tanjug
Фото: Tanjug

“Јуче су напали, и физички, Мају Гојковић. Данас су дошли да бране сами себе од бедног поступка који су јуче себи дозолили покушавајући да се представе као жртве неке завере”, рекао је Орлић на конференцији за новинаре у парламенту, поводом навода шефа посланичке групе Двери Бошка Обрадовића да Гојковић “глуми поврђену жену” и “измишља” да је задобила модрицу у инциденту када је троје посланика Двери упало у њен кабинет.

Орлић је навео да је Гојковић јуче “након оних ужасних догађаја који себи могу да дозволе само бедници попут Двераша” отишла до амбуланте. 
Лекар је, каже, печатом и потписом утврдио насиље гурањем. Рекао је да се у извештају лекара наводи да је преглед обављен јуче у 14.40 и да је на вратима канцеларије “гурнута од стране друге особе”. Лекар, наводи, констатује на левој надлактици, на месту које је Гојковић данас показала у скупштинској сали, подлив од 5,5 центиметара. 

“Када се насиље завршило, отишла је на преглед. Установљено је да је повређена на начин како је објаснила, на месту које је данас видела цела Србија. Бедник Бошко Обрадовић говори да то није истина”, рекао је Орлић и навео да Обрадовић ништа друго не ради него напада жене.

Орлић је рекао и да су Двери попут најгорих разбојника упали у кабинет председнице парламента и нису се обазирали на молбе запослених, већ су вређали Мају Гојковић и изговарали “најгоре ствари”.

Поводом навода Немање Шаровића о српским судијама и тужиоцима на КиМ, Орлић је рекао да су неистине оптужбе Саровића да су се судије и тужиоци ставили у службу лажне државе Косово, те процитао текст изјаве о њиховом именовању за коју каже да је статаусно неутрална, те да у њој не постоји и да се не помиње ни “република Косово” ни “држава Косово”. 

“Није реч о заклетви него о изјаву о именовању”, каже Орлић и објашњава да статусна неутралност текста изјаве произлази из првог споразума, који се помиње више пута изјави и који предвиђа оснивање ЗСО. 

Наводи и да судије и тужиоци неће примате никакву другу накнаду осим оне из косовског буџета. Орлић истиче и да институције на КиМ данас функционишу као привремене институције локалне самоуправе предвиђене Резолуцијом УН 1244. “То је оквир у ком се ми крећемо, за нас су то привремене институције”, додаје Орлић. 

Наводи и да су данас “представници бившег резизма и самозвана опозиција наставили са својим маратоном увреда, лажи и дисквалификација људи које не доживаљавају као политичке противнике него као комплетне непријатеље” и то, каже, највише према Александру Вучићу, министрима, председници парламента и посланицима СНС и владајуће већине. 

“Још једном су показали да минимум нивоа за њих не постоји, да увек могу да се спусте још ниже и слажу јаче и бесније”, каже Орлић. 

Милићевић: Понашање посланика Двери је скандалозно

БЕОГРАД: Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић осудио је данас “недопустиво и скандалозно” понашање посланика Двери у Скупштини Србије који су претходног дана упали у кабинет председнице парламента Маје Гојковић. Милићевић је новинарима у парламенту рекао да је порука СПС да насиље не може, неће и не сме бити јаче од институција.

За понашање посланика Двери каже да је недопустиво, скандалозно и да не приличи народном посланику, некоме ко је добио поверење грађана да обавља један одговоран и озбиљан посао у најбољем интересу грађана. 

"Такво понашање је за осуду", рекао је Милићевић. Сматра да опструкција никада није била савезник демократије, те да се политички поени не добијају кроз дестабилизацију и кроз покушај да се представи како постоји некакав хаос у Скупштини. За добијање поверења и политичких поена потребни су резултати, каже Милићевић и истиче да су резултати препознатљиви и видљиви на страни владајуће коалиције.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести