Орлић: Напад последица мржње према Вучићу и СНС

БЕОГРАД: Члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Владимир Орлић осудио је данас бацање бомбе у двориште куће Небојше Здравковића, локалног функционера СНС из Пиносаве.
Vladimir Orlic/ Tanjug
Фото: Tanjug

У саопштењу за јавност, Орлић је истакао да је тај напад очигледно инспирисан политичким мотивима и последица мржње према председнику Србије и СНС-а Александру Вучићу и свакоме ко припада тој странци.

"Ако постоји макар један човек у овој земљи ком није било јасно до чега може да доведе болесна мржња, коју непрестано у јавности сеју припадници тајкунско-лоповског картела из бившег режима - данас је то могао да коначно схвати“, навео је Орлић.

У двориште куће Небојше Здравковића у Пиносави бачена је ручна бомба, која није експлодирала.

"Бомба у дворишту Здравковића, пуком срећом, није експлодирала. Да којим случајем јесте: да ли би велики ''лидери'' такозваног СзС (Савеза за Србијју) који свако мало шаљу поруке како се ''Србија налази на ивици грађанског рата'' констатовали - да је та ивица прекорачена? И да ли би тада били задовол?ни?", упитао је Орлић.

Он је такође поставио питање „да ли су људски животи потребни као коначан доказ да у одвратној пропаганди нема граница, све док ''велики лидери'' сматрају да је борба за власт, фотеље и прилику за нову крађу народних пара - вредна сваке жртве, само ако је туђа?“

Орлић од надлежних органа очекује да пронађу виновнике овог напада, а од институција да се постарају да извршиоци буду кажњени, у складу са законом.

"А од инспиратора очекујем да се већ једном зауставе - пре него што неко коначно настрада. Ако им није било довољно када су активисти СНС премлаћивани, када су страначке просторије СНС хулигански демолиране скоро на дневној бази, нека се зауставе макар у тренутку када нам у дворишта падају бомбе", поручио је Орлић.

Градски одбор Београд Српске напредне странке претходно је у саопштењу навео да је данас пре подне бачена бомба на кућу Небојше Здравковића, председника МО Пиносава у београдској општини Вождовац.

У саопштењу је наведено да се тиме настављају напади инспирисани мржњом на политичке неистомишљенике.

"Да су починиоци имали озбиљне намере потврђује и чињеница да је бомба пронађена без осигурача, а да је недалеко од ње пронађена и кашика од експлозивне направе", наведено је у саопштењу београдског СНС-а.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести