Орлић: Параду насиља организовала велика тројка

Јучерашње заседање Скупштине Србије обележила је полемика посланика СНС-а и председника „Двери” Бошка Обрадовића, у којој су размењене оштре речи. Заменик шефа посланичке групе СНС-а Владимир Орлић рекао је да Обрадовић оптужује „све и сваког за свој црни образ”, покушавајући да, како је рекао, оправда догађаје испред зграде ТВ „Пинк” прошлог викенда.
Skupština Srbije, zasedenje  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

„Он није политички храбар као што каже јер не може сам да се физички обрачунава с неистомишљеницима из чисте мржње, да заврће руке женама“, рекао је Орлић.“То ради када је у групи својих бандита, нема тог јунаштва кад је сам у Скупштини.“

Предочава да нико никада није чланове СНС-а видео да туку жене и да они који не презају ни од чега и генеришу хистерију и мржњу сваки дан, немају морално право да говоре о насиљу. Претходно је на конференцији за новинаре председник „Двери” оптужио напредњаке да су први почели да спроводе насиље над новинарима, тврдећи да се то десило уочи инаугурације председника Србије. Орлић одговара да се „Обрадовић јуначи само кад је окружен с 200 хулигана”.

Истичући да се председник „Двери” бави женским правима само на речима, примећује да су „онда кад треба, његова дела само песница у лице”.

На Обрадовићеве оптужбе да нема демократије у парламенту јер је његово право на реплику прекинуто због ручка, Орлић је казао да то што је он можда сит „банана које је прошле недеље јео испред ’Пинка’” не значи да остали посланици нису гладни. Истакао је да су догађаји испред „Пинка” духовни, морални и политички портрет „жутог предузећа”, и додао да је насиље проблем коме год да се догоди јер „жена је жена и новинар на радном месту за кога год да ради”. Тврди да је „параду насиља и безумља” испред „Пинка” организовала „велика тројка” – Бошко Обрадовић, Милан Стаматовић и „жуто предузеће ДС-а, преко своје филијале, лажног синдикалца Веселиновића”.


Обичај

Одговарајући на примедбе „Двери” на рачун закона, министар Младен Шарчевић је рекао да је дан раније Бошко Обрадовић „успео на Одбору да каже шта је хтео и отишао, по добром обичају”.„Мислим да је то неваспитано, а овај закон говори о васпитању и образовању“,  напоменуо је министар.  


Предочио је да за Бошка Обрадовића заиста не важи логика „ко те постави, слушаћеш га по сваку цену”.

„Њему је прво запослење у животу дао Велимир Илић. Послао га у родном Чачку у једну библиотетку. Онда је Бошко Обрадовић решио да гради своју политичку каријеру управо у локалном обрачуну и оптужбама на рачун тог истог Илића, који му је, при том, на исти начин обезбеђивао и чланове породице“, испричао је Орлић. 

Обрадовић је с конференције за новинаре поручио да „Двери” више неће бити „политички коректне”, рекавши да су погрешили што у суботу нису напали директно власника „Пинка” Жељка Митровића, кога је назвао „извором зла” у Србији. „Пинк” је, каже, „срце Вучићевог медијско-политичког система који влада Србијом”, те „падом” те телевизије, којој, по Обрадовићу, треба одузети националну фреквенцију и угасити је, пада и власт. На питање новинара у Скупштини Србиује да ли осећа одговорност за тај инцидент, он је рекао да је одговоран за сваки скуп који „Двери” организују, да је ангажована редарска служба испред зграде „Пинка”, и поновио тврдње да се инцидент десио када су они већ отишли те да је изрежиран.

„Митровић је окупљени народ гађао бананама, зар треба да трпимо његово мајмунисање?“, упитао је Обрадовић. 

За мушкарца који је напао новинарке „Пинка” каже да је „жртва транзиције, да је пре три године остао без посла и да живи с болесном мајком од породичне пензије”.


Песмица и шака јастребова

Председник Одбора за просвету Муамер Зукорлић поручио је да неће бранити Обрадовићу, „уколико ће добити неки глас међу својом шаком јастребова, помињући мене”.


„Делимично ме је послушао пошто сам му на седници Одбора рекао да песмицу коју је тада одрецитовао не потроши до краја јер ће му требати и за Скупштину“, навео је Зукорлић.“Слушао сам га, готово да је поновио све стихове те рецитације, жао ми је што није ушао у проблематику закона, макар и да критикује. Имамо, дакле, певање, неколико флоскула, министар узео све, не да овима ништа…“

Политички дуел није се одвијао само у скупштинском холу већ и у сали парламента. На Обрадовићеве речи да је циљ СНС-а једино да постави 2.000 партијских директора на чело основних и средњих школа у Србији, шеф клуба напредњака Александар Мартиновић је рекао да је, за разлику од њега, који је отворио „седам радних места, за себе и шест посланика ’Двери’, Александар Вучић, кога спомињете из дана у дан, за три године са својом Владом отворио 55 нових фабрика и запослио више десетина грађана”.

„Смањили смо, уполовили број незапослених у Србији, драстично смањили буџетски дефицит“, рекао је Мартиновић.“Повећавамо из године у годину БДП и Србија напредује. Како би Србија изгледала да је неким случајем води Бошко Обрадовић, видели смо пре неки дан, како његови црнокошуљаши бију жене испред ТВ „Пинк”.“

С. Станковић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести